Kapaklı'ya Esnaf Odası Kuruluyor

Sanayi Ticaret ve Esnaflar Derneği Başkanı Erol Buz, Velimeşe OSB'yi ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den ilçeye esnaf ve sanatkarlar odası kurulması için söz aldı.

GÜNDEM 21.03.2017 20:31:00 0
Kapaklı

Henüz beş yıllık bir ilçe olan Kapaklı’da ilçenin ihtiyacı olan yapılanmalar bir bir hayata geçmeye başlıyor. İlçede 2015 yılında kurulan, kısa adı SATİVES olan Sanayi ve Ticaret Esnaflar Derneği Başkanı Erol Buz, Velimeşe OSB’yi ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye ilçenin bir esnaf ve sanatkarlar odasına ihtiyacı olduğunu söyledi ve olumlu yanıt aldı. Başkan Erol Buz’u Bakan Özlü ile görüşmesi esnasında AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün de eşlik etti.

 

GİT GEL 150 KİLOMETRE

 

Buz ilçenin sorunlarını Bakan Özlü ve milletvekillerini aktarıp ilçede özellikle esnaf ve sanatkarlar odasının kurulması gerektiğini vurguladı. Kapaklı esnaflarının Tekirdağ merkeze kaydedildiğini, belge işlemleri için gidiş dönüş 150 kilometre yol kat ettiklerini belirten Özlü bunun hem zaman hem de ekonomik kayba yol açtığını söyledi.

 

VEKİLLERDEN DESTEK

 

Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün’de konunun acil olarak çözülmesi gerektiğini  ve Bakan Özlü’ye ilettiler. Bakan Özlü talebe  olumlu yanıt verip Kapaklı’da esnaf ve sanatkarlar odasının kurulmasına her türlü destek olacağını, gereğinin yapılacağını söyledi. Bakan Özlü; SATİVES Başkanı Erol Buz’dan bölgenin esnaf ve sanatkarlarının sorunlarıyla ilgili rapor istedi.  Buz da Bakan Özlü ile birlikte milletvekillerine teşekkür edip dernek yönetimi olarak istenilen raporu bir an önce hazırlayıp Bakanlığa ileteceklerini belirtti.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN