Asena Meral Çerkezköy'e Geliyor

Referandum sürecinin gerek AKP gerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından ama "demokrasi" ama "hır gür" ile önüne geçilmeye çalışan "Hayır"cısı; MHP'nin asen

SİYASET 20.03.2017 22:42:00 0
Asena Meral Çerkezköy

1 Nisan 2017’de önce Tekirdağ’a ardından Çerkezköy’e gelecek olan Akşener için izin Facebook’taki sayfasında Akşenerli fotosuna, “Her daim yanındayız” yazan MHP İl eski Başkanı Enez Kaplan’ın öncülük ettiği komite tarafından alındı.

 

İçişleri eski Bakanı, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, 1 Nisan Cumartesi günü Tekirdağ ve Çerkezköy’e geliyor. Akşener’in Tekirdağ ayağı henüz kesinleşmeyen programına göre ilk durağı Tekirdağ olacak. Ardından Çerkezköy’e gelecek. Akşener, 11.00 – 16.00 saatleri arasında Çerkezköy İstasyon Mahallesi’ndeki Çerkezköy Belediyesi’ne ait spor salonunda halka seslenecek.

 

ENEZ KAPLAN VE EKİBİ İZNİ KOPARDI

 

Toplantıya ilişkin olarak MHP İl eski Başkanı Enez Kaplan başkanlığında, MHP Kapaklı İlçe eski Başkanı Yusuf Çetin ile birlikte Çapan Demircan, Günay Kap, Yasemin AltınErseçkin, Nihat Özbirge ve Hasan Bulut’tan oluşan yedi kişilik komitenin toplantı talebine Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan onay çıktı.

 

VAHAP AKAY TÜM KAPILARI AÇTI

 

Meral Akşener’in Çerkezköy programına en önemli destek ise Çerkezköy Belediyesi’nin CHP’li başkanı Vahap Akay’dan geldi. Akay, Akşener’in toplantısı için belediye tesisinin kapısını tereddütsüz açtı. Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan yasal izinin verilmesiyle birlikte izin için başvuran heyet spor salonunda tekrar bir incelemede bulundu.

 

YILDIZLARI HİÇ BARIŞMADI

 

MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli ile Meral Akşener’in yıldızları hiç barışmadı. Bahçeli genel başkanlık yarışında Akşener’in önüne kesmek içinherşeyi denedi. Partilisi ve dava arkadaşı olmasına karşın FETÖ terör örgütleriyle bile ilişkilendirmekten tereddüt etmedi. AKP ile aynı dili konuştu.

 

HİÇ GERİ ADIM ATMADI

 

Referandum sürecinde de yine iktidar partisi ile ortak dilde buluşan Bahçeli ile Akşener’in fikirleri bu konuda da ayrıştı. Meral Akşener toplantı yapmak istediği il ve ilçelerde ama yer bulamama, yer bulabilse de “elektrik kesintisi” gibi vakalar yaşarken toplantı yapabildiği yerlerde de MHP’ninevetçi kanadınınşiddetli saldırılarına maruz kaldı. Buna rağmen bir adım dahi geri adım atmayan Akşener saha çalışmaları kapsamında bu sefer Çerkezköy’e de gelecek.

 

HER DAİM YANINDA

 

Facebook’taki sayfasında, Meral Akşener ile yanyana fotosunun üzerine, “Her daim yanındayız” yazan Enez Kaplan, komitede yer alan arkadaşları ile birlikte tüm riskleri üstlenerek toplantı için gerekli izin başvurusunu yaptı ve aldı. Kaplan ve ekibi şimdi toplantıya en üst düzey katılım için çalışmalarını sürdürüyor. Akşener’in Çerkezköy’deki toplantısına çevre il ve ilçelerden çok sayıda referandumda tavrını, “Hayır” olarak belirleyen MHP’li ve ülkücünün katılması bekleniyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ