Hem Bizimkiler Kazanıyor Hem Hollanda Kazanıyor…

Referandum çalışması için Edirne, Uzunköprü'ye gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce her zamanki üslubuyla eleştirdi: "Hollanda'da hem bizimkiler kazanıyor, hem Hollanda kazanıyor."

GÜNDEM 17.03.2017 22:00:00 0
Hem Bizimkiler Kazanıyor Hem Hollanda Kazanıyor…

CHP’nin gülen yüzü, TBMM eski Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Uzunköprü’deki referandum mitinginde de bildik üslubunu sürdürdü.Hollanda ile yaşanan siyasi gerilime de değinen İnce, bir tiyatro oynandığını öne sürdü.İnce şunları söyledi:

 

BİR TİYATRO OYNANIYOR

 

"Şu anda bir tiyatro oynanıyor. Hollanda'yla kavga tiyatrosu. Güzel bir tiyatro. Hem bizimkiler kazanıyor, hem Hollanda kazanıyor. Niye? Hollanda hükümeti diyor ki, 'Ben Müslümanlara Türklere baskı yapıyormuş gibi yapayım, yabancı düşmanlığı yapayım seçmenden oy kazanayım. Çünkü Avrupa’da yabancı düşmanlığı var. Bizimkiler de haçlılarla mücadele ediyor. Hollanda, 'benim seçimim var, bana gelme' diyor.

 

HOLLANDA’YA KAÇAK YOLLA GİRDİ

 

Bizimkiler diyor ki, 'hayır geleceğim.' Hollanda terbiyesizlik yapıyor mu? Yapıyor. Hollanda terbiyesizlik yaptığında Türk bakanın yanında durmamız lazım. Duruyoruz yanında. Ama bakan kaçak yolla giriyor Hollanda’ya. Yanında Türk Büyükelçi yok. Senin derdin Türkiye’deki milliyetçi oylar. Türkiye itibar kaybediyor, dünyaya rezil oluyor umurunda değil. Yeter ki referandumdan 'evet' çıksın.

 

HOLLANDA KESİNLİKLE AKP’LİDİR

 

Hollanda referandumdan 'evet' çıkmasını istiyor. Hollanda kesinlikle AKP’lidir. Kesin 'evet' çıkmasını istiyor. Neden? 'Evet' çıkarsa Türkiye bir tek adam dönemine girecek. Tek adam yönetimine girince Türkiye’yi yönetmek çok kolay olacak. Tek adamı ele geçirdin mi, Türkiye’yi ele geçirmiş olacaksın. Batılıların istediği 'evet' çıkmasıdır. Ama ben Türk milletine güveniyorum 'hayır' diyecektir buna."

 

BAHÇELİ DİYORUM MHP DEMİYORUM

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de eleştiren İnce, “İktidarın şimdi de ortağı Bahçeli. MHP demiyorum. Bahçeli diyorum, yönetimi ayırıyorum. Çünkü tabanda ülkücüleri görüyorum ki ‘hayır' diyorlar. Hatta ben onlara şöyle diyorum, gençliğimde kavga ettiğim bu insanlarla bugün aynı saftayım. Onlara parti yönetimine rağmen Cumhuriyeti, ülkesini düşünen, koltuk düşünmeyen 'hayır' diyen ülkücülere alkış istiyorum.

 

TARİHİ DEĞİŞTİREBİLİRİZ

 

Bu büyük bir birliktelik olacak. Bu tek başına CHP’nin sorunu değil. Bu CHP’nin AKP’yle yarışı değil. Bu torunlarımızın derdi. Torunlarımızın tarihini değiştirebiliriz. 16 Nisan bu fırsatlardan birisidir" diye konuştu. İnce’ye Uzunköprü’de CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, CHP Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş ile partili belediye başkanları, yöneticiler eşlik etti.

 

Haber / Mensure KARDEŞ