Akşener'e Edirne'de Salon Bulundu

Edirne programı için ETSO'dan salon verilmediği öne sürülen MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener için aranan salon bulundu. 2 Nisan'da Edirne'de olacak Akşener'in programında Lülebu

GÜNDEM 14.03.2017 21:44:00 0
Akşener

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'e referandum çalışmaları için Edirne'de Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) düzenleyeceği toplantı için salon verilmemesinin ardından, eski il başkanlarından oluşan 7 kişilik, heyet kurup yeni bir salon buldu. MHP eski İl Başkanı Tolga Akalın, Akşener’in 2 Nisan’da Edirne’ye geleceğini söyledi.

 

ETSO, “BAŞVURU YOK” DEMİŞTİ

 

MHP Genel Başkan adayları arasında bulunan ve 16 Nisan'daki referandum için çeşitli kentlerde konuşmalar yapan Meral Akşener'e, ETSO'da konuşma yapacağı salon verilmediği öne sürülmüştü. İddialar üzerine yazılı açıklama yapan ETSO, kendilerine yazılı bir başvuruda bulunulmadığı belirtti. Bunun üzerine MHP’nin eski il başkanları olan Tolga Akalın, Ömer Demir, Gürsel Şimşek ve Adnan Eryener düzenledikleri basın toplantısında salon bulunduğunu ve 2 Nisan tarihinde MHP’li Meral Akşener’in Edirne’ye geleceğini açıkladı.

 

HEYET OLUŞTURULDU


MHP Eski İl Başkanı Tolga Akalın, referandum çalışmaları kapsamında 7 kişilik bir heyet kurarak Edirne Valiliği’ne bildirimde bulunduklarını ifade ederek, “Sayın Meral Akşener’in referandum kampanyası ve referandum çalışmaları kapsamında Edirne’ye yapacağı ziyaretle ilgili bir yasal zorunluluk olan 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasası gereği 7 kişilik bir hazırlık heyeti oluşturduk. Hazırlık heyeti olarak Edirne Valiliği’ne bildirim yaptık. İzin talepli değildir, bu bir bildirimdir. 2911 yasalı gereği yine bu bildirimde yine yasa gereği bir düzenleme heyeti oluşturduk” dedi.

 

LÜLEBURGAZ, ÇERKEZKÖY, TEKİRDAĞ

 

Meral Akşener’in Trakya programını açıklayan Akalın, "Trakya programı 31 Mart akşamı Lüleburgaz’dan başlıyor. Çerkezköy ve Tekirdağ’a gidiyoruz. 2 Nisan sabah Keşan’da bir kahvaltı tertip ediyoruz ve 2’Nisan da saat 15.00-17.00 arası Edirne’de Merkez’de bir milli iradeli önemi konulu Sayın Akşener’in konuşacağı bir toplantı tertip edilecek. Program Acar tesislerinde yapılacak” dedi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ