Velimeşe'de Bayram Edirnespor'da Hüsran

BAL 12'nci Grup lideri Ergene Velimeşespor evinde Edirne Belediye Edirnespor'u 2-1 yenip grup liderliği için gün saymaya başladı. Edirnespor ise zirve için son kredisini tüketip hayallerini yine erteledi.

SPOR 13.03.2017 17:04:00 0
Velimeşe

Bölgesel Amatör Lig 12’nci Grup’taki Trakya derbisinde bir Trakyalı bayram yaptı, diğeri yarışa havlu atıp dram yaşadı. Pazar günkü YGS’den ötürü bugüne alınan maçta grup lideri Ergene Velimeşespor evinde ağırladığı Edirne Belediye Edirnespor’u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla puanını 45’e çıkartan Tekirdağ temsilcisi en yakın takipçisi Gebzespor ile arasındaki 6+1 puanlık farkı korumasını bildi. Gebzespor’un bir maçı eksik ancak geride kalan dört haftalık süreçte rakibini puan olarak geçmek zorunda çünkü ikili ligi eşit puanla ilk iki sırada bitirirse, ikili averaj üstünlüğü Ergene Velimeşespor’da.

 

BU SEZON DA ERTELEDİ

 

Edirne Belediye Edirnespor ise sezona şampiyonluk parolası ile başlamış ancak işler yine yolunda gitmemişti. Herşeye rağmen zirve yarışını sürdüren kırmızı beyazlılara dünkü maçta beraberlik bile yarışı sürdürmesi için yeterli olmayacaktı. Mutlak galibiyet parolası ile çıktığı maçtan puansız ayrılınca bir maç eksiğine karşın zirveyle arasındaki puan farkı 11’e yükseldi ve Edirnespor dün Velimeşe’de yarışa resmen havlu attı. Edirne Belediye Edirnespor 3’ncü Lig hayalini yine bir sezon sonraya erteledi.

 

LİDER MAÇI İKİNCİ YARIDA KOPARDI

 

Dün Velimeşe Çim Saha’da oynanan maçın ilk yarısını konuk ekip Edirne Belediye Edirnespor, 45’nci dakikada Metehan Mimaroğlu’nun kaydettiği golle 1-0 önde tamamladı. Aynı dakikada ev sahibinden Sinan Yüksel konuk ekipten SergeAlain Abaka kırmızı kart gördü ve her iki takımda sahada 10 kişi kaldı. İkinci yarıya çok hızlı başlayan Ergene Velimeşespor skora dengeyi 47’de İlker Ataseven’in ayağından bulduğu golle getirdi. Beraberlik golü sonrası ataklarını yoğunlaştıran mavi beyazlılar 67’de GustaveBebbe’nin golüyle 2-1 öne geçti ve bu üstünlüğün maç sonuna kadar korumasını bildi.

 

BAYRAM YERİ HÜZÜN YERİ

 

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Ergene Velimeşespor büyük sevinç yaşadı. Edirnespor tarafında ise hüzün hakimdi. Ergene Velimeşespor önümüzdeki hafta ligde kalma mücadelesi veren Kocaeli temsilcisi HerekeYıldızspor’a konuk olacak. Ligde kalan son maçları formalite haline gelen Edirne Belediye Edirnespor ise fikstür gereği Lüleburgaz Yıldırımspor ile eşleştiğinden haftayı oynamadan kazanarak geçirecek.

Haber: Haber  Celal KARAKURT