Şiddet Söz, Doğa Resmedildi

Çerkezköy Kent Konseyi'nin 8 Mart etkinliklerinde dün kadına yönelik şiddet seminerde masaya yatırıldı. Gazeteci Ressam Sevim Bozkurt'un doğa temalı resim sergisi açıldı ve gezildi.

GÜNDEM 9.03.2017 21:02:00 0
Şiddet Söz, Doğa Resmedildi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çerkezköy Kent Konseyi öncülüğü ve Çerkezköy Belediye desteğiyle bu hafta içi beş güne yayılan etkinlikler kapsamında Çerkezköy Kent Konseyi'nde kadına yönelik şiddeti irdeleyen seminer düzenlendi. TBB Kadın Dayanışma Merkezi'nin desteğiyle düzenlenen seminerde uzman kişilerce kadınlara şiddetin tanımı yapılırken, şiddetten kaçınmanın yolları da izah edildi. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe'nin ev sahipliğindeki seminere ilgi yoğun oldu.

 

TABULAŞMIŞ YANLIŞLAR

 

Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı konuşmasında katılımcılara şiddet ve şiddetin türleri hakkında bilgi aktardı. Film gösterimi ile zenginleştirilen anlatımın ardından Psikolog Mevsim Güliz Bozarslan şiddetin neden kadınlara yönelik olduğu ve adeta tabu haline gelmiş, ''kadının görevleri'' diye özetlenen olguların kadın tarafından yerine getirilmediğinde erkek tarafından sözlü, fiili ve cinsel saldırıya maruz kalındığını ifade etti. Psikolojik destek olarak soru cevap şeklinde anlatımını devam ettiren Bozarslan'ın ardından Sosyal Hizmetler Uzmanı Pınar Keklik konuşmasında kadına yönelik şiddetin akabinde devletin neler yapabileceği yönünde bilgiler aktardı.

 

BİR DOLU HAYAT

 

Çerkezköy'ün ressamlarından aynı zamanda basın mensubu olan Sevim Bozkurt, birbirinden güzel eserlerini sanatseverlerle buluşturduğu Kent Konseyi'ndeki sergisinde dün workshop yaptı.Bozkurt, yaptığı birbirinden güzel eserlerini Çerkezköy Kent Konseyi'nde sergiliyor. 2002 yılında TGRT'de haftanın iki günü canlı yayınlanan programda görsel ve el sanatları becerilerini izleyicilerle buluşturan Sevim Bozkurt’un ayrıca gazetecilik kariyerinde Posta Gazetesi’nde ve Dilem Yayınevi'nin çıkardığı dergide çalışmaları oldu.

 

BİRÇOK MEKANDA İMZASI VAR

 

Birçok dergi ve gazete sayfasına konu olan Bozkurt, iki yıl Show TV'de bir yıl da kanal 7'de haftada bir gün dekovizyon programında tasarlarını sergilerken, ünlü modacı Cemil İpekçi ile ikibuçuk yıl çalışma fırsatı buldu. Duvar dekorasyon ve mobilya revizyon çalışmaları da bulunan Bozkurt'un bir çok ünlü ismin evini dekore ettiği bilinirken, resim dersleri de veriyor. Çerkezköy'ün değerlerinden biri olan gazeteci ressam Sevim Bozkurt'un dünkü workshopuna birçok sanatsever ilgi gösterdi. Konuklar Bozkurt'un çalışmasını pür dikkat izlerken, tamamlanan resim çalışmasının ardından konuklar uzun süre Bozkurt'u alkışladı.

 

 Haber / Celal KARAKURT