Saray'ın Termal Tesislerinde İşçilik Önceliği Romanlar'ın

Seyit Soydan'ın Romanları anlatan Ben de İnsanım adlı belgeseli Saray'da gösterildi. Belediye Başkanı Nazmi Çoban termal tesislerinde işçi önceliğini Romanlar'a verip barınma sorunlarınÄ?

GÜNDEM 8.03.2017 21:16:00 0
Saray

Çerkezköy ve Saray ilçelerinde ilkel baraka ve çadırlarda yaşayan Romanlardan esasla Romanlar’ın yaşamını konu alan Ben de İnsanım (MedaManuşİsinom) adlı belgesel Saray Belediyesi Konferans Salonu’nda sahnelendi. Belgeseli Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ile Tekirdağ Roman Dernekleri Federasyonu’nun yöneticileri de beğeniyle izledi. 

 

ADIMLAR ATILACAK

 

Nazmi Çoban gösteri öncesi belgeselin yönetmeni Seyit Soydan’ı Roman halkının yaşadığı sıkıntı ve sorunları dile getirmek için yaptığı çalışmalardan dolayı kutladı.Önümüzdeki günlerde açılacak olan termal su kaynakları tesislerinde öncelikli olarak Romanlar’ın çalıştırılacağını ve çadırlarda zor şartlarda yaşayan insanların barınma sorununun çözümü için yakın bir zaman içinde önemli adımlar atılacağını belirtti.

 

GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

 

Tekirdağ Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Pirbudak yaptığı konuşmada belgesel gösterimleri ile çağdışı koşullarda yaşayan Romanların sorunlarının gün yüzüne çıktığını belirtti.Siyasetçilerin seçim zamanı makarna ve kömürle kandırdığı Romanların eğitime önem vererek her geçen gün bilinçlendiğini açıkladı. Yerel yönetimlerde ve Mecliste daha fazla temsil olanağı için örgütlenmelerini artıracaklarını belirtti.

 

YENİDEN TANIMALIYIZ

 

Belgesel Yönetmeni Seyit Soydan da kısa süre içinde mahalle kahveleri ve kültür merkezlerinde yapılan toplu gösterimlerle Roman sorununda bir farkındalık yaratıldığını ve toplumun dışladığı,ötekileştirdiği bu insanları önyargılarımızı kırarak yakından tanımamız gerektiğini belirtti.Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ı gösterdiği duyarlı tavrından dolayı kutladı.

 

YÜZBİNLERE ULAŞACAK

 

Soydan önümüzdeki günlerde meydanlarda ve festivallerde Ben de İnsanım belgeseli gösterimlerinin süreceğini ve yüzbinlerce insana ulaşmak istediklerini belirtti.Müzik eşliğinde yapılan dia fotoğraf gösteriminin ardından konferans salonunu dolduran kalabalık MedaManuşİsinom (Ben de İnsanım) belgeselini ilgiyle izledi.