YARIŞA MANTELİTE OLARAK HAVLU ATTI

BAL 12'de evinde Gebzespor'u ağırlayan Çorluspor üç defa kaleyi ıskaladığı, en az beş defa kaleci Yusuf'a takıldığı maçta olmayan pozisyondan yediği golle 1-1 berabere kaldı. Matemat

SPOR 6.03.2017 11:03:00 0
YARIŞA MANTELİTE OLARAK HAVLU ATTI

Bölgesel Amatör Lig 12’nci Grup’ta zirve mücadelesi veren Çorluspor 1947, evinde Gebzespor ile berabere kaldı. Sarı kırmızılılar 90 dakika rakibi karşısında üstün bir futbol ortaya koyarken birçok pozisyonda rakibin kalecisi Yusuf’u aşamadı. Biri uzatmanın son saniyesi olmak üzere Yusuf’un çaresiz kaldığı pozisyonlarda ise altı pas yakınlarından kaleyi ıskaladı. “Atamayana atarlar” kuralı bu maçta da hayat bulurken 83’ncü dakikada Gebzesporlu Ömer Kesici olmayan pozisyondan attığı golle skora dengeyi getirdi. Maç 1-1 sonuçlandı.

 

DÖRTTE DÖRT YAPSA DA ZOR

 

Bu sonuçla birlikte maç sayısı Ergene Velimeşespor ile eşit olan Çorluspor 1947, liderin altı puan gerisinde kaldı. Sarı kırmızılılar geride kalan beş haftalık süreçte dört maç oynayacak.  Tüm maçlarını kazansa dahi grubu lider tamamlama olasılığı hayli zayıfladı. Mutlak hâkimi olduğu, çok sayıda pozisyonu kaçırdığı maçta kaçan iki puana yanarken maç bitiminde çok sayıda futbolcusu yere serildi, bir süre öyle kaldı. Çorluspor 1947 önümüzdeki hafta Uzunköprüspor’a konuk olacak. Bir sonraki haftayı BAY geçtikten sonra grup maçlarını Çayırovaspor (İ), Vefaspor (D) ve Kartal Bulvarspor maçları ile tamamlayacak.

Rakibi Gebzespor ise umutlarını önümüzdeki haftalara taşımayı bildi.Dünkü maçta Günün karlısı kötü futbola ve rakibin baskısına karşın bir puan çıkartıp rakibinden iki puan çalan Gebzespor oldu. Mor beyazlılar Ergene Velimeşespor’un altı puan gerisinde ancak bir maç eksiği bulunuyor.

 

İLK YARININ BÜYÜK BÖLÜMÜ UYUTTULAR

 

Maçın ilk yarısı ilk ve son beş dakikalar hariç kalan bölümü çok kısır geçti. Bu arada her iki takımda pozisyon üretemedi. Fauller ve futbolcuların ikili mücadelelerde sürekli yerde kalması tempoyu düşüren etken oldu. Gebzespor maça daha hızlı başladı, maçın ilk kornerini kazanıp Hakan ile kullandı ile sonuç alamadı. Çorluspor 1947 ilerleyen birkaç dakikada daha baskın futbol sergiledi, sonuç alamadı. Son beş dakikada ise ev sahibi iyi bir baskı kurdu, iki mutlak pozisyonundan birinde kaleyi ıskaladı, diğerinde Yusuf’a takıldı. İlk yarının son uzatma dakikasında ise Çorluspor 1947’den Celalettin Topçu büyük talihsizlik yaşadı. İkili mücadele sonrası kolunun üzerine düşen Celalettin sahayı ve stadı ambulans ile terk ederken yerini Ergin Ersin’e bıraktı.

 

Kırılma Dakikası. Çorlu Yine Kaçırdı. Gebzespor Yazdı

 

Maçta galibiyeti kaçıran taraf ev sahibi oldu. Gerek öne geçtikten önce gerekse 1-0’dan sonra mutlak pozisyonlar harcayan ev sahibinin 83’te kaçırdığı pahalıya patladı. Golün kahramanı Serdal Öz kendi çabalarıyla ilerledi. Altı pas yakınlarında İrfan’ aktardı. İrfan önündeki savunmacıya feyk çekti. Yusuf ile karşı karşıya kaldı. Altı pas yakınlarından şutunu Yusuf çıkarttı. Gebzespor karşı atağa geçti. Ömer Kesici tek başına metrelerce sürüp kaleye şutladı. Savunmaya da çarpan top Çorluspor 1947 kalecisinin kapattığı köşeden ağlarla buluştu.

 

Çorluspor Bu Pozisyonları Harcadı

 

Dk.5: Sol kanattan yapılan ortaya Cihan’ın yarım vole şeklindeki şutunu Yusuf yumrukladı.

Dk.43Serdal altı pasta kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yarım vole vurdu. Top üstten auta gitti.

Dk.44 Serbest vuruşta altı pasa indirilen topta Oğuzhan kaleci Yusuf ile karşı karşıya vurdu. Yusuf çıkarttı.

Dk.83Serdal Öz sağ kanattan müthiş geldi. İrfan’a aktardı. İrfan bir çalım sonrası altı pas yakınlarında şutladı. Yusuf mutlak pozisyonda topu çeldi. Dönen topta, Gebzespor karşı atakla golü buldu.

Dk.85Çorluspor 1947 mutlak bir pozisyon daha harcadı. Maçın adamı Gebzespor kalecisi Yusuf ev sahibine ikinci gol şansını yine tanımadı.

Dk.86Çorluspor 1947 serbest vuruş kullandı. Serdal Öz sağ alt köşeyi gönderdi. Yusuf parmaklarının ucuyla çıkarttı.

Dk.90 Özkan Yılmaz neredeyse boş kaleye ıskaladı.

 

Haber / Celal KARAKURT