Halkın Kaygılarını İlgili Makamlara Aktaracağız

Silivri'deki santral karşıtı toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyılık'ı getiren Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada halkın kaygÄ?

GÜNDEM 27.02.2017 22:58:00 0
Halkın Kaygılarını İlgili Makamlara Aktaracağız

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu toplantıya ilişkin olarak sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede toplantıya halkın düşüncelerini almak, kaygıları gerek Cumhurbaşkanlığı, gerekse Enerji Bakanlığı’na aktarmak üzere katıldıklarını belirtti. Halkın çekince ve hassasiyetlerine saygı duyduklarını kaydeden Kutlu ayrıca özetle şu görüşlere yer verdi:

 

KAYITSIZ ŞARTSIZ ‘HAYIR’ DİYENLERE KARŞIYIZ

 

“Türkiye olarak enerjide dışa bağımlıyız. Dış borcumuzun büyük kısmı enerji ithalatından. Bulgaristan’dan elektrik satın alıyor olmamız içinde bulunduğumuz durumun vahametinin göstergesidir. Hükümetin enerjide dışa bağımlılığı önlemek için tamamen bir Milli projesi olan çalışmalarında santrallerin her türüne ve her birine kayıtsız, koşulsuz ‘Hayır’ demeye koşullanmış bir düşünceye de karşıyız.

 

ZARAR MİNİMUMA İNDİRİLECEKTİR 

 

Elbette bu santrallerde de günümüzün maksimum teknolojilerini kullanarak çevreye verilebilecek zararı minimuma indirecek güçlü bir Devlet olduğumuzun özellikle altını çizmek istiyorum.

Kıymetli hemşerilerimin samimi çekince ve kaygılarını anlayışla karşılıyorum. Bu tereddüt ve korkularınızın sebeplerinin gelişmemesi için gerekli makamlarla istişarelerde bulunacağımızı, bilimsel ve teknolojik açıdan öngörülen projeyi bütün detaylarıyla inceleyeceğimizi ifade etmek istiyorum.

Bundan sonra da Silivri halkının faydasına olacak projelerin yanında olduğumuzu belirtmek isterim.”

 

KUTLU ÖZCAN’A VE SLOGAN ATANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

 

“Santral Değil Referandum Propagandası Yaptılar” Öte yandan Başkan Kutlu söz konusu toplantıda referandum propagandası yapıldığı gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan’a ve “Hayır” sloganı atanlara tepki gösterdi. Özcan’ın konuşmasının video kaydını sayfasından paylaşan Kutlu duvara, “Termik santrale hayır demek için toplanacağız deyip referanduma hayır propagandası yaptılar!CHP Milletvekili, 16 Nisan referandum seçimleri ile alakalı milleti hayır oyu vermeye yönlendirirken, termik santral konulu programı organize eden Çevre Derneği Başkanı’nın da içinde bulunduğu grup, referanduma hayır diye bağırıyordu. Oysa toplantının amacı termik santrali konuşmaktı. Net olmak lazım” diye yazdı.