Kosova'nın bağımsızlığı Edirne'de coşkuyla kutlandı

Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 9'uncu yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de kutlandı. Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen progr

GÜNDEM 27.02.2017 22:43:00 0
Kosova

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

 

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Üniversitesi ile Edirne‘de faaliyet gösteren Kosovalı Öğrenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin işbirliğiyle Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Edirnelilerin yanı sıra Kosova’dan birçok bürokrat, siyasetçi ve iş adamı da katıldı. Tiyatro ve folklor gösterilerinin düzenlendiği gecenin sunuculuğunu Yusuf Emin yaptı. Gecede Kosovalı TRT Sanatçısı Ergin Karahasan sahne olarak, şarkılarıyla geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

“TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN YANINDA OLMUŞTUR”

 

Gecede konuşan Edirne Valisi Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, “Bundan 9 yıl öncesini çok iyi hatırlıyorum. Türkiye olarak çok heyecanlıydık. O gün, Kosova bağımsızlığını ilan etmişti. İlk tanıyan ülke de Türkiye olmuştu. 9 yıl boyunca ülkemiz Kosova’nın toprak bütünlüğünün yanında olmuştur” dedi.

 

“BİR BÜTÜNÜZ”

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Kosova’nın bağımsızlığının 9’uncu yılını kutlayarak, “Mustafa Kemal Atatürk, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ der; bu yüzden Türkiye’de, Balkanlar’da ve dünyanın her yerinde özgürlük, bağımsızlık çok önemli. Başkanımız Recep Gürkan da sizlere sevgilerini iletti” diye konuştu.

 

Kosova Prizren Belediye Meclis Başkanı Kujtim Gashi de yaptığı konuşmada Kosova Cumhuriyeti’nden desteğini esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür etti.

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında , “Kosova deyince aklıma, tarihimiz, kültürümüz, soydaşlığımız, camilerimiz, köprülerimiz, orada yatanlarımız geliyor. Edirneliler olarak Balkanlar bizim gönlümüzde. 885 Kosovalı öğrenci Trakya Üniversitesi’nde eğitim görüyor. Bu bizim gururumuz” sözlerine yer verdi.

 

Kosovalı Öğrenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Curcialo, Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 9’uncu yılını kutladıklarını anlatarak, “Bugün, bizleri ilk olarak tanıyan Türkiye Cumhuriyeti’nde bu güzel günü sizinle paylaşmaktan onur duyuyorum. Türkiye bize kapılarını açtı ve desteğini esirgemedi. Biz biriz, Balkan yarımadasındayız, Rumeli’yiz, biz bütünüz.  Sizlerle bu geceyi kutlamak ayrı bir mutluluk” dedi.