Milli İstihdam Seferberliği Çerkezköy'de anlatılacak

TOBB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca imzalanan "Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği" protokolü ve teşvikler konusunu içeren toplantı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası konferans s

GÜNDEM 26.02.2017 09:20:00 0
Milli İstihdam Seferberliği Çerkezköy

ÖZEL SEKTÖR MENSUPLARINI BİLGİLENDİRECEKLER

 

TOBB ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca imzalanan “Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği” protokolü ve teşvikler konusu Çerkezköy TSO'da anlatılacakken, Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Aslan ve Sosyal Güvenlik Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan bilgilendirmede bulunacak.  

 

SOMUT ADIMLAR ATMA ZAMANI

 

1 Mart'ta gerçekleşecek olan program öncesi düzenlenen protokol töreninde konuşan TOBB Başkanı Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Şimdi ekonomiyi normalleştirme ve somut adım atma zamanı. Özellikle de böyle bir dönemde olumlu işler yapmak ve ekonomiyi tanıtmak çok daha önemli hale geldi. İşte bugün Sayın Süleyman Soylu Bakanımızla birlikte ülkemiz, insanlarımız ve iş dünyamız için çok hayırlı sonuçlar getireceğine inandığımız bir girişim başlatıyoruz” diye konuşmuştu.

 

KAMU İLE ÖZEL SEKTÖR ORTAK ÇALIŞACAK

 

Sorunları birlikte istişare edip, birlikte çözüm yolları aradıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu da iş dünyamıza büyük moral veriyor. Daha iyi işler yapmamız için bizi yüreklendiriyor. İşte sonuçlar ortada. Mayıs itibariyle son 12 ayda ülkemiz 795 bin kişiye yeni istihdam sağlamış durumda. Şimdi mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bu zamana kadar sadece bir projede olan işbirliğimizi, işgücü piyasasının tamamını kapsama alacak şekilde genişletiyoruz. Bu, Türkiye’de kamu ile özel sektör arasında gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimidir” demişti.