Bağımsız Kosova 9'ncu Yaşını Edirne'de Kutlayacak

Kosova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 9'uncu yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de kutlanacak. Program Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla;  Edirne ValiliÄ?

GÜNDEM 23.02.2017 19:05:00 0
Bağımsız Kosova 9

Kutlama programına Edirneliler’in yanı sıra Kosova’dan birçok bürokrat, siyasetçi ve iş adamı da katılacak. Kosova Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 9.yıldönümü etkinliği 26 Şubat Pazar günü saat 18.00’de Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tiyatro ve folklor gösterilerinin düzenleneceği gecenin sunuculuğunu Yusuf Emin yapacak. Gecede Kosovalı TRT Sanatçısı Ergin Karahasan da sahne alacak.

 

SİYASİ, TİCARİ, KÜLTÜREL BAĞLAR

 

Onurlu bir direniş örneği göstererek bağımsızlıklarını kazanan Kosova Halkı’nın her zaman yanında olduklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türkiye ile Kosova arasında, siyasi ve ticari ilişkilerin yanı sıra çok derin kültürel bağlar vardır. Her iki ülkede yaşayan ailelerin bir diğeriyle akrabalık bağları vardır. Kosova, Türkiye için; Türkiye’de Kosova için çok önemlidir. 9 yıl önce gösterdikleri var oluş mücadelesiyle bağımsızlığını kazanan Kosova Halkı’nın her zaman yanındayız” dedi.

 

Haber / Mensure KARDEŞ