Hayrabolu Şehidine Ağladı

Fırat Kalkanı Harekatı'nda dün El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının temizliği sırasındaki kazada şehit düşen Yunus İşcan memleketi Hayraboluâ€?

GÜNDEM 21.02.2017 20:27:00 0
Hayrabolu Şehidine Ağladı

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda dün El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının temizliği sırasında iş makinesinin üstünden geçtiği patlayıcının infilak etmesiyle iki asker yaralanırken, Komando Piyade Astsubay Yunus İşcan şehit oldu. İşcan'ın şehit olduğu haberi anne ve babasının yaşadığı memleketi Hayrabolu’ya ateş düşürdü.

 

AĞITLAR YAKTILAR

 

Hayrabolu’nun Şalgamlı Mahallesi’nde yaşayan şehidin annesi Havva İşcan, gözyaşları dökerken, ağıtlar yaktı. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan anne İşcan, "Sana nasıl kıydılar, kınalı yavrum. Güzel yüzlü çocuğum" diye gözyaşları döktü.Şehidin çiftçilik yapan babası Yavuz İşcan oğlunun şehit olduğunu eve gelen komutanlardan öğrendiğini belirterek, "Komutanları görünce şaşırdım ve hayırdır diye sordum. Gerçekten hayırmış, oğlum şehit olmuş" dedi.

 

BİR ÇOCUĞU BULUNUYOR

 

Şehit astsubay oğlu Yunus İşcan'ın pazar günü kendisini telefonla aradığını belirten Yavuz İşcan, ‘Baba, görev gereği El Bab'a gidiyoruz. Ne olur ne olmaz, hakkınızı helal edin. Anneme de selam söyle o da hakkını helal etsin dedi’ diye konuştu. Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, acı haberi alan ilçe halkı da taziyede bulunmak üzere eve akın etti.Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan şehit Komando Piyade Astsubay Yunus İşcan'ın bir süre önce geçici görevle Gaziantep'e gittiği belirtildi. Hafife Özden İşcan ile evli olan şehit Astsubay Yunus İşcan'ın 1.5 yaşında Yiğit adında bir oğlu bulunuyor. Şehidin Kayseri'de yaşayan eşi acı haberi alır almaz oğlu ile birlikte eşinin toprağa verileceği Hayrabolu'ya geldi. Şehit Astsubay İşcan'ın daha önce de Irak'ın Başika kentinde bir süre görev yaptığı öğrenildi.

 

HELİKOPTERLE MALKARA’YA KARAYOLUYLA HAYRABOLU’YA

 

Halep'e bağlı El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarının döşediği mayın ve el yapımı patlayıcının temizliği esnasında, bir iş makinesinin EYP'ye basması sonucu şehit olan İşcan'ın naaşı, Gaziantep Adli TıpKurumu’nda işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenaze aracıyla Gaziantep Havalimanı'na getirildi.Burada Vali Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleştirilen törende, şehidin naaşı askerlerin omzunda uçağa konuldu.Cenazenin Çorlu Askeri Havaalanı’na inmesi ve buradaki askeri törenin ardından Şehit İşçan’ınnaaşı helikopterle memleketine gönderildi. Şehidin silah arkadaşlarının kucağında babasının tabutunu taşıyan helikoptere bindirilen 17 aylık Yiğit bebeğin ağlaması, törene katılanları da gözyaşlarına boğdu.Törene, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, askeri ve sivil yetkililer ile şehidin yakınları katıldı.

 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Şehit Astsubay İşcan, eşi ve yakınlarını taşıyan helikopter Malkara İlçesi'nde oluşturulan alana indi. Şehidi burada Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ MilletvekiliMetin Akgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz ile askeri personel, yakınları karşıladı. Şehidin cenazesi burada helikopterden alınarak, gözyaşları arasında Hayrabolu ilçesine bağlı Şalgamlı Mahallesi'ne götürüldü. Mahallede şehidi anne ve babasının da bulunduğu yakınları gözyaşları için karşıladı.

 

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Komando Astsubay Yunus İşcan'ın cenaze namazı Şalgamlı Mahallesi'ndeki meydanda kılındı. Burada tabuta sarılan şehidin eşi Hafife Özden İşcan, "Aşkım seni çok seviyorum, seni Allah'a emanet ediyorum. Oğlumuzda bana emanet merak etme, sen rahat uyu" gözyaşları döktü. Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek'in cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit Komando Piyade Üstçavuş Yunus İşcan, top arabasına konularak merasim mangası eşliğinde Şalgamlı Mezarlığı'nda  binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

 

Haber / Celal KARAKURT