"Hırsız Geliyor" Dedi İlk Önce Ona Geldi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nde Kızılpınar Mahallesi'nin güvenliğinin yetersiz olduğunu söyleyip soru önergesi veren AK Partili Meclis Üyesi Ali Dönmez'e ait Kızılpınar'daki kuyumcu

GÜNDEM 15.02.2017 21:34:00 0

Çerkezköy Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ali Dönmez'e ait Kızılpınar Mahallesi'ndeki kuyumcu dükkanında soygun yapıldı. Soyguncuların pompalı tüfekle dükkana girdiği ve yaklaşık 50 bin TL değerinde çok sayıda bilezik ve set çaldığı öğrenildi.Kızılpınar Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan UygunKuyumculuk’ta gündüz vakti soygun olayı meydana geldi. Dün sabah saat 09.30 sularında gerçekleşen olay iddiaya göre şu şekilde gelişti; Çerkezköy Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ali Dönmez'e ait kuyumcu dükkanında çalışan Ufuk Çoban ile Mehmet Can Elçi sabah saatlerinde dükkanı açtıktan sonra yaptıkları temizlik esnasında iki maskeli kişi kuyumcu dükkanına girdi.

 

TÜFEKLE TEHDİT ETTİLER

 

Maskeli kişilerden birisi elinde bulunan pompalı tüfeği tezgâhın arkasındaki Ufuk Çoban'a doğrulturken, diğer maskeli şahısta elinde bulunan çantaya vitrindeki çok sayıda bileziği ve setleri doldurdu. Soygun anı anbean kameralara yansırken, iki maskeli şahıs daha sonra hızla kuyumcu dükkânından çıkarak kayıplara karıştı.

 

MECLİS’TE UYARMIŞTI

 

Şahısların plakası alınamayan kırmızı renkli bir araçla kaçtıkları iddia edilirken, soygun olayının ardından olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez de olay yerine gelerek soygun hakkında bilgiler aldı. Uygun Kuyumculuğun sahibi Ali Dönmez yaptığı açıklamada soyguncuların yaklaşık 50 bin TL değerinde altın çaldıklarını belirtirken, yaklaşık 2,5 sene önce belediye meclisine Kızılpınar Mahallesi'ndeki güvenlik yetersizliğinden dolayı soru önergesi sunduğu öğrenildi.

 

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

 

Soygun olayının ardından ilçenin giriş çıkışları kapatılırken, şahısların kaçabilecekleri güzergâhlar jandarma ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Jandarma ekipleri kuyumcu çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, olay yeri inceleme ekipleri de titiz bir çalışma gerçekleştirerek soygunculara ait bulgu elde etmeye çalıştı. Soygun olayıyla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor. 

 

Haber / Gökhan TEKER