Boyacıların çorbası kışında kaynayacak

Çerkezköy Belediyesi mevcut lostra salonunda kış koşullarında hizmet veremeyen ayakkabı boyacıları için yeni lostra salonu yaptırdı. Modern ve kış koşullarına elverişle salon bir haftaya kadar hizmete gi

GÜNDEM 10.02.2017 20:14:00 0
Boyacıların çorbası kışında kaynayacak

Çerkezköy Belediyesi’nin ayakkabı boyacıları için yaklaşık 7 yıl önce Cumhuriyet Meydanı’na yaptığı, üstü ve yanları kapalı lostra salonu meydan genişletmesi çalışmalarından ötürü yıkılacak. Ayakkabı boyacılarını mağdur etmemek için harekete geçen belediye Gazi Osmanpaşa Mahallesi,Atatürk Caddesi,Topcular Sokak girişinde bulunan banka ATM’lerinin yanına 15 metre karelik son derece modern kapalı bir lostra salonu inşaatına başladı. Belediye Başkanı Vahap Akay ayakkabı boyacılarının gerek işlerinden olmaması gerekse soğuk havalarda zorlanmaması için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

 

TEK TEK HAYATA GEÇİRİYORUZ

 

Başkan Akay, sanayi kenti olan Çerkezköy’ün her alanda gelişiminin daha iyi ve halkın ihtiyaçlarını karşılayacak türde olması yönünde hizmet üretmeye çalıştıklarını, plan ve program dahilinde her birini tek tek hayata geçirdiklerini belirtti. Akay, “Göreve geldiğim günden bu yana ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz yapılması gereken hizmetleri tek tek hayata geçiriyoruz. Yıllar önce de dönemin belediye başkanı tarafından ayakkabı boyacılarının bir arada bulunarak hizmet vermesi yönünde mevcut lostra salonu yaptırılmış. Ancak soğuk hava şartlarında esnafımızın hizmet veremediğini gördük.

 

GECE DE HİZMET VEREBİLECEK

 

Ayni zamanda önümüzdeki günlerde meydan genişletmesi çalışmalarının da yapılacak olması dolayısıyla da onların hem mağdur olmaması hemde daha iyi şartlarda hizmet vermelerini sağlamak için beş metrekarelik son derece modern, her tarafı kapalı, gecede hizmet verebilecekleri şekildebir lostra salonu tasarladık.Ayakkabı boyacılarımız bir hafta içinde yeni yerlerinde hizmet vermeye başlayacaklar” dedi.

 

AYAKKABI BOYACILARI MEMNUN

 

Çerkezköy’de yaklaşık 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yaptığını belirten ve yedi yıldır da mevcut lostra salonunda hizmet verdiğini belirten Ali Öztürk, “Mevcut lostra salonumuzda soğuk havalarda hizmet veremiyor, dondurucu soğuklarda tezgah açamıyoruz. Bizler donuyoruz ki, vatandaş nasıl gelecek.Bizim işlerimizi yağışlı ve soğuk havalar etkiliyor. Çerkezköy Belediye Başkanımız bizleri düşünerek bizler için modern ve her tarafı kapalı çok güzel bir lostra salonu yaptırdı, başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.Allah razı olsun. Gerçekten son derece çok güzel bir mekân yapılmış. Bizlere içinde yapılması gereken ufak tefek işlerinin olduğu söyledi. Muhtemelen bir hafta sonra yeni yerde hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ