Yüceer: Kokunun sebebi Polyester reçinesi olabilir

Çerkezköy'ü Cumartesi gününden itibaren etkisi altına alan keskin kimyasal atık kokusunun hızla şehrin dört bir yanına yayılmasının ardından harekete geçen ekipler kokunun kaynağını araştırÄ

GÜNDEM 7.02.2017 20:03:00 0
Yüceer: Kokunun sebebi Polyester reçinesi olabilir

OKULDA TOPLANTI YAPILDI

 

Kimyasal olduğu iddia edilen bir atığın yaydığı koku Gazi Osman Paşa Mahallesi Beyazsu Sokak'tan itibaren başlayarak Pazar Yeri'ne kadar olan 1 kilometrelik alanı kapsarken, tedbir amaçlı Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda ise eğitime bir gün ara verildi. Dün öğlen saatlerinde kötü koku sebebiyle tatil edilen Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu'nda incelemelerde bulunan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri okulda gerçekleştirdikleri toplantıda Başkan Akay, kanalizasyona deşarj olabileceğini ifade etti.

 

POLYESTER REÇİNESİ OLABİLİR

 

Çerkezköy'ü adeta etkisi altına alan kötü koku hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklamada bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, "Kanalizasyon giderlerinden havaya yayılan kötü koku hafiflemiş olmasına rağmen hala devam ettiği ifade ediliyor. Kokunun “Polyester Reçinesi”nden kaynaklı olabileceği ifade ediliyor. Maddenin kanalizasyon hattına, rögardan deşarj edilmiş olmasından şüpheleniliyor" dedi.

 

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

 

Cumartesi gecesi mahalle sakinlerinin kötü kokuyu hissettikten hemen sonra yetkili birimlere ihbarda bulunmasının ardından yapılan incelemelere değinen Yüceer, "Mahalle sakinlerinin çevreye yayılan ağır kokuları bildirmesi üzerine bölgeye Emniyet Müdürlüğü, TESKİ, belediye ve GAZDAŞ ekipleri sevk edildi. Ekipler kokuyu gidermek için vidanjör yardımıyla kanalizasyon hattını boşalttı. Kokunun nedeni ve bulaşın nasıl gerçekleştiği yönünde araştırmalar Tekirdağ Büyükşehir TESKİ, Çerkezköy Belediyesi, Çevre Şehircilik Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından titizlikle yürütülüyor" diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

MADDENİN NE OLDUĞU HENÜZ BİLİNMİYOR

 

Maddenin hala laboratuarda incelenmekte olduğunu ifade eden Yüceer, "TESKİ yetkilileri tarafından kanalizasyondan alınan örneklerin analizinin sonucuna göre maddenin ne olduğu netlik kazanacak. Emniyet de söz konusu maddenin kanalizasyon hattına nasıl sızdığının belirlenmesi için kamera kayıtlarını inceliyor. Bizler de yetkililerle istişare ederek, bilgi almaya devam ediyoruz. Bilgiler ulaştıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.