Bir sabah keyfi isteyecek meclisi fesih edecek

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, önceki gün saat 19.30'da CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Parti üyelerinin yoğun katılım gösterdiği ziyarette konuşan Yüceer

GÜNDEM 5.02.2017 17:32:00 0
Bir sabah keyfi isteyecek meclisi fesih edecek

VEKİLLERİMİZ DİK DURUŞ SERGİLEDİ

 

Gerçekleşen ziyarette parti mensupları yoğun katılım gösterirken, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı konuşmasında, "Vekillerimiz mecliste Anayasa değişikliği teklifi karşısında sonra derece onurlu ve vicdanlı bir dik duruş sergilemişlerdir. Yeni anayasanın getirdiği değişiklikler ülkeyi uçuruma sürüklemek ve dikta rejimi demektir. Evet diyenler dahi içeriği tam manasıyla açıklayamıyor. Diğer partilere mensup vatandaşlarımıza durumu izah edip yeni Anayasa'nın getireceklerini çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor" dedi.

 

SANA MI SORACAĞIM NE YAPACAĞIMI

 

Anayasa teklifi görüşmelerinden bu güne komisyonlarda ve mecliste yaşananları özetleyen Yüceer, "O yanlışa parlamentoda bir türlü engel olamadık. Elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya çalıştık ama saat 19.00'a kadar yayında olan Meclis TV'nin yayınının bittiği anda biz saat 19.00'da teklif görüşmelerine başlıyorduk. Bir vekilimiz o görüşmeleri çekti. Engelli vekilimiz Şafak Pavey'i yerlerde sürüklediler, protezi çıktı. Ortalama 100 bin insanın oyunu omuzlarında taşıyarak parlamentoya gelen vekiller göstere göstere oy kullandı. Gizli oylama olması gerekirken ''Ne yapıyorsunuz böyle olmaz'' dediğimizde ''Sanane lan.. Sana mı soracağım ne yapacağımı'' diyen bakanlarla karşı karşıya kaldık" dedi.

 

BU YANLIŞI VATADAŞ SANDIKTA ENGELLEYECEKTİR

 

17-25 Aralık sürecine değinen Yüceer, "O süreçte bakan ve çocuklarının nasıl kaçırıldığını gördük ama böylesini hiç görmemiştik. Tarih AK Parti'yi yazacaktır. Parlamentoda engellenemeyen bu yanlışı vatandaşımız sandıkta engelleyecektir. Bu meseleyi kesinlikle parti meselesi değil, memleket meselesidir" dedi.

 

BU NASIL BİR ACİZLİKTİR

 

Sandıktan evet oyu çıkması halinde ülkenin dikta rejimine gireceğini savunan Yüceer, "Buradan MHP'li vekillere sesleniyorum. Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir. Mecliste bir cümle bile söylemediler bu nasıl bir acizliktir. Anayasa değişikliği için rejim değişikliği değildir diyorlar hayır efendim bal gibi rejim değişikliğidir. İlk 4 maddeye dokunmayacağız diyorlar ama anayasayı tamamıyla değiştiriyorlar. Yasama, yürütme ve yargı tek elde toplanıyor. Bizim anayasamızda kuvvetler ayrılığı vardı ama başkanlık sisteminde bunları hepsi tek bir adamda toplanıyor" diye konuştu.

 

HUKUĞUN TARAFSIZLIĞINI GÖSTERDİ

 

ABD'de bulunan başkanlık sistemi ile iktidarın getirmek istediği sistemin farklı olduğu, aynı olsa dahi uygulamada başarısız olunacağını iddia eden Yüceer, "ABD'nin yeni Başkanı Trump geçtiğimiz günlerde 7 İslam ülkesinin vatandaşı olan insanları ABD'ye almayacağına dair kararname yazdı hemen ardından ufak bir eyalet mahkemesi bu yasanın insan haklarını ihlal ettiği için iptal etti. ve diğer eyalet mahkemeleri de ortak basın açıklaması düzenleyerek yasanın iptal edildiğini kamuoyuyla paylaştı. Böyle bir şeyin Türkiye'de bu şartlarda olmasını beklemiyoruz" dedi.

 

HADİ ŞİMDİ DAĞILIN

 

Mecliste getirilen 18 madde arasında başkanın gerekli gördüğü halde meclisi feshetme yetkisini değerlendiren Yüceer, "Düşünün bir sabah Emine Hanım ile kavga ediyor, o öfkesiyle ''zaten bu CHP'lilere sinir oluyorum kapattım meclisi, hadi şimdidağılın'' diyebiliyor. Bu durumda parlamentonun tek işi durumu seyreylemek oluyor. Yetki çok ama sorumluluk yok. Bir parti genel başkanı nasıl tarafsız olabilir? Sabah parti genel başkanı olarak parti içinde bir takım işler yapacaksın, sonra o külahını çıkartıp devlet külahı giyerek devlet politikası yürüteceksin, bu ne deve ne kuş,hadi ordan" dedi.

 

BU PARAYI NEREYE HARCADINIZ?

 

15 Temmuz sürecinde ağır şeyler yaşadık. İradenizi, aklınızı ipotek ederseniz olacağı budur. Bir anda kendilerini  meclisi bombalarken, kendi halkına silah doğrulturken buldular. türkşye 6 aydır OHAL ile yönetiliyor, gazeteler kapatıldı. 70 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. 530 milyar dolar dış para girdi ülkeye, bu parayı nerde harcadınız? Saray Kapaklı Hayrabolu yolunu 7 yıldır bitiremediniz. İşsizlik yüzde 20'yi gördü. Hergün bombalar patlıyor, 3 terör örgütü başımıza bela oldu.   

 

Haber / Celal KARAKURT