Arkadaş cinayetine 11 yıl hapis

Kapaklı'da iki yıl önce kaybolduktan bir gün sonra ormanlık alanda cesedi bulunan 25 yaşındaki Aykut Birke'nin cinayet zanlısı olarak yargılanan arkadaşı Ömer Cansever, Çorlu Ağır Ceza Mahkem

GÜNDEM 1.02.2017 21:24:00 0
Arkadaş cinayetine 11 yıl hapis

DAVA İKİ YIL SÜRDÜ

 

Kapaklı’da oturan fabrika işçisi Aykut Birke, 2015 yılında kaybolduktan 1 gün sonra Çöplük mevkiindeki ormanda tabancayla ateş edilerek öldürülmüş olarak bulundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Birke’nin cenazesine de katıldığı belirlenen yakın arkadaşları Cem Cansever ve Yunus Yıldız cinayet zanlısı olarak yakalanarak tutuklandı. 2 yıl süren davanın karar duruşması dün Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Cem Cansever, Yunus Yıldız ve avukatlarının yanı sıra öldürülen Aykut Birke’nin yakınları katıldı.

 

“AİLESİ KARARA İTİRAZ EDECEK”

 

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet zanlısı Cem Cansever’e, bilinçli taksirle ölümüne sebebiyet vermek ve ruhsatsız tabanca kullanmak suçlarından 11 yıl, diğer sanık Yunus Yıldız’a ise ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 4 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme sanıklardan Cem Cansever’in tutukluluk halinin devamına karar verirken, Yunus Yıldız’ı ise cezaevinde kaldığı süre dikkate alınarak tahliye etti. Mahkeme kararın ardından öldürülen Aykut Birke’nin yakınları Derya ve Hülya Birke, verilen cezanın az olduğunu ifade ederek “Vicdanları sızlatan karara itiraz edeceğiz” dedi.