Erdoğan: "Parlamenter sistemin alaşağı edilişini hazmedemiyorsunuz"

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı, İstasyon Mahallesi Dayanışma Toplantısı düzenledi. Toplantı dün saat 14.00'da  Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilirken, toplantıda başkanlık sist

GÜNDEM 29.01.2017 21:55:00 0
Erdoğan:

MAHALLE FAALİYETLERİNİ ANLATTI

 

Düzenlenen toplantı saygı duruşunda bulunulmasının akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Toplantıya AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, Veliköy eski Belediye Başkanı Hanefi Belindir ve parti mensubu birçok kişi katıldı.  İstasyon Mahallesi Başkanı Çetin Durmuş ve yönetim kurulu kamuoyuna tanıtıldı. Mahalle Başkanı Çetin Durmuş yaptığı konuşmasında, bugüne kadar mahalle bazında yapılan çalışmalarına değinerek, "Bu süreçte mahallemizde ihtiyaç sahiplerine kömür ve yiyecek yardımında bulunduk, mahalleliyle yakın ilişkiler kurarak partimize birçok üye kazandırdık" dedi.

 

PARLAMENTER SİSTEME KARŞIYIM

 

Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan gerçekleşen Ocak ayı dayanışma toplantısında, ülke gündeminin zirvesinde yer alan ve meclisten geçerek halkın oylamasına sunulacak olan başkanlık sistemi hakkında birtakım bilgilendirmelerde bulundu. ''Neden başkanlık sistemi istiyorsunuz?'' diyen vatandaşlara partililerin yapmaları gereken açıklamaları hatırlatan Erdoğan, "Ne oldu da parlamenter sistemden vazgeçiyoruz.? Parlamenter sistem neyimize yetmiyor? diyen Kılıçdaroğlu ardından ''Çünkü kendi geleceklerini güvence altına almak için bu anayasa değişikliğini yapıyorlar şeklinde konuşmuştu. CHP'nin lideri, siyasi hayatında ilk kez milyonların duygularına tercüman oldu.  Bende parlamenter sisteme karşıyım" dedi.

 

GEÇMİŞİN YARA İZLERİNİ TAŞIYACAK

 

Parlamenter sisteme karşı oluşlarının sebebini açıklayan Ercan Erdoğan, "Bu sistem sayesinde Adnan Menderes asıldı, bu sistem sayesinde 1980 darbesi yapıldı, adalet yerini bulsun diye bir sağdan bir soldan insanlar asıldı, 5 bin insanın akıbeti bilinmiyor, bu sistem sayesinde vatandaşın seçtiği Cumhurbaşkanı Özal, Demirel tarafından Çankaya'ya hapsedildi. Bu sistem sayesinde Erbakan koltuğundan edildi, askerler Erbakan'ı Başbakanlık binasında tokatlamaya çalıştı. Sırf baş örtülü olduğu için Merve Kavakçı meclisten dışarı atıldı. Bu sistem sayesinde mecliste azınlıkta olan bir partiye hükümeti kurma yetkisi verildi. Bu demokratik sistem sayesinde 28 Şubat kararları alındı. İmam Hatip Liselerinin kapatılmasına sebep olan bu parlamenter sistemdi. Başı kapalı olan kızların okul kapılarında yerlerde sürüklenmesine sebep olan sistem bu sistemdi. Okulu birincilikle bitiren baş örtülü kızımızı diploma töreninde hakaretlerle kovan sistem bu sistemdi. Kur'an kurslarının yasaklanmasına sebep olan, oğlunun yemin törenine baş örtülü anneyi almayan sistem bu sistemdi" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VERDİ

 

Erdoğan, "Bu zalimliklerle bir daha karşılaşmamak adına başkanlık sistemini destekliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı mecliste başörtülü vekiller olmayacaktı, ikna odalarında kızlarımızın başörtüleri zorla çıkartılacaktı, Erdoğan'ın yerine bir başkası olmuş olsaydı e-muhtıralar darbeler başarılı olacak, askeri vesayet devam edecekti" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Neyimize yetmedi bu parlamenter sistem'' sözlerine cevap veren Ercan Erdoğan, "Bu ülkenin inançlı kesimi olarak yeter artık demek için gelecekte bir daha bu sıkıntılarla karşılaşmamak için başkanlık sistemini destekliyoruz" dedi.

 

İKTİDAR OLMAK FORMALİTEYDİ

 

"Sizin pek demokratik olan parlamenter sisteminiz sayesinde iktidar olmak formaliteydi. ''İktidar olabilirsiniz ama muktedir olamazsınız'' diyordunuz. İktidar anayasayı değiştiriyor ama sizin zihniyetiniz, ''Anayasa'ya aykırı'' diyerek geri çeviriyordu. Bu mahkemeler sayesinde seçilmişlere her türlü ayarı veriyordunuz. İstediğinizde partileri kapattırıyor, siyasi liderleri yasaklı konuma düşürüyordunuz" diyen Erdoğan, "Parlamenter sistemin alaşağı edilişini hazmedemiyorsunuz. Elinizdeki kudreti kaybediyorsunuz ''Bunu kan akmadan başaramazsınız'' demeniz bu yüzden" dedi.          

 

TÜRKİYE 30 YILLIK KULLANMA KLAVUZU İLE YÖNETİLİYOR

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge yaptığı konuşmasında değişen dünya koşullarının başkanlık sistemini gerekli kıldığını ve doğudan batıya geçen zenginliğin lideri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gördüğünü kaydederek, "Gelişen emperyalizmin ardından son 20 yılda tekrar bilgi ve zenginlik doğudan batıya akış gösteriyor. Dünyada farklı fikirler gelişiyor örneğin ABD'de eyaletlerin ayrılması söz konusu olurken AB çöküş yaşıyor. Bu akışın ve zenginliğin lideri ise Türkiye'dir. Türkiye 30 sene öncenin kullanma kılavuzu ile yönetilirken bu ülke ilerleyemez.Batıya önderlik sistemin adı başkanlık sistemidir. Osmanlıda dedelerimiz bunu yaptılar. Evet, padişahlık diyorlarsa, hükmetmesi, adaletin olması gerekiyorsa başkanlıkta budur" dedi.

 

KİMSE ÖDÜL BEKLEMESİN

 

Öğe” Dar çerçevede bakacak olursak buradan verim üretmemiz lazım. Burada kimse bana görev vermediler diye oturup, görev beklememeli herkes elinden geldiği kadar sistemi öğrenmeli, ailesiyle arkadaşlarıyla konuşmalı ve çalışmalı. Bu memleket için elinden gelen gayreti göstermeli, kimse de bir ödül beklememeli" dedi. Konuşmaların ardından İstasyon Mahallesi Başkanlığı tarafından partiye kazandırılan 46 üye içersinden seçilen 5 üyeye rozet takdim edildi.

 

Haber / Celal KARAKURT