Girişimci adaylarına müjde: 50 bin TL hibe verilecek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının İŞKUR ile yaptığı görüşmeler sonucunda "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" için anlaşma sağlandı. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimc

GÜNDEM 29.01.2017 21:54:00 0
Girişimci adaylarına müjde: 50 bin TL hibe verilecek

“100 BİN LİRAYA KARDAR KREDİ TALEBİNDE BULANABİLECEKLER”

 

Şubat ayı başında imzalanacak protokol ile bu sene 8 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi başlatılacak. Uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayıp sertifikalarını alan girişimciler, KOSGEB destekli olarak 50 bin liraya kadar hibe alma şansına yakaladıkları gibi yatırımlarını büyütmek ve geliştirmek için de iki yıl geri ödemesiz olmak üzere 100 bin lira kadar daha iki yıl geri ödemesiz kredi talebinde bulunabilecekler.

 

“EĞİTİMLER DÖRT GÜN SÜRECEK”
 

Uygulamalı girişimcilik eğitimi hakkında bilgiler veren ÇTSO yetkilileri “ Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerinin artırmak amacıyla düzenlenir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri; KOSGEB birimleri tarafından düzenlenen, Ulusal veya uluslararası projeler kapsamında, KOSGEB tarafından yürütülen, KOSGEB ile işbirliği içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimler, Üniversiteler tarafından örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersleridir. Bu eğitimler, 4 günlük eğitimler olup; genel katılıma açık ve ücretsizdir” açıklamasında bulundu.