Kampanyaya bir destekte Down sendromlu Özgür'den geldi

Çorlu'da 20 yaşındaki down sendromlu Özgür Yaman, biriktirdiği harçlıklarını kaymakamlık tarafından şehitler anısına yapılacak 15 Temmuz İlkokulu'na bağışladı.

GÜNDEM 29.01.2017 21:50:00 0
Kampanyaya bir destekte Down sendromlu Özgür

KAYMAKAM KILIÇ’A VERDİ

 

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, ilçede şehitler anısına 15 Temmuz İlkokulu yapılması için kampanya başlattı. Başlatılan kampanyayı öğrenen down sendromlu Özgür Yaman, annesi Emine Yaman'a evde cam kavanoz içinde biriktirdiği bozuk paraları yaptırılacak olan okula bağışlamak istediğini söyledi. Bunun üzerine annesi ile birlikte kaymakamlığa giden Özgür Yaman, Kaymakam Levent Kılıç'a kavanozu getirerek verdi.

 

ÇOK ANLAMLI

 

Yaman'ın davranışının örnek olduğunu belirten Kaymakam Levent Kılıç “ Özgür'ün davranışı beni çok duygulandırdı. Bu davranış örnek bir davranıştır. Özgür böyle bir kampanyanın başladığını duyup evdeki kumbarasını getirmek istediğini annesine söylemiş ve annesine hadi diyerek getirmiş. Annesine ve Özgür'e çok teşekkür ediyorum. Bu kavanoza baktığımda simgesel olarak makamda tutuyorum. Gözümün önünde durursa bu işi başarmak için bize hatırlatıcı olur” diye konuştu.