Şampiyonluk yolunda müthiş zafer

Süper Amatör Lig'de ertelenen 4. hafta müsabakasında Kapaklıspor ile 1911 Çerkezköyspor karşılaştı. Ligin kaderini etkileyen maçta, hakimeyeti elinden bırakmayan 1911 Çerkezköyspor her iki devrede de bulduÄ?

SPOR 29.01.2017 21:49:00 0
Şampiyonluk yolunda müthiş zafer

KARŞILAŞMA CANLI YAYINLANDI

 

4. hafta erteleme müsabakasında Kapaklıspor evinde 1911 Çerkezköyspor'û konuk etti. 13.00'da başlayan karşılaşma , THaber aracılığıyla Marmara Haber ve Çerkezköy Haber Facebook sayfasından Spor spikeri Furkan Akar'ın anlatımı, Yavuz Soydan ve Sebahattin Çolakoğlu'nun yorumları ile canlı yayınlandı.

 

YAYINCI KURULUŞA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Canlı yayına konuk olan Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı maç önü programında açıklamalarda bulundu. Mandalı, " Çerkezköy hapşırsa Kapaklı nezle olur o kadar yakın kulüpler. Birkaç yıl önce ilçe olduk ve sportif faaliyetleri de yerinde değerlendirmeye aldığımızda Kapaklı Stadı'nda oynayan 1911 Çerkezköyspor'a da başarılar diliyorum. Skorun tabi ki Kapaklı lehine olmasını isteriz ama herhangi bir 1911 Çerkezköyspor galibiyetinde de üzülmeyiz. Böyle giderse her iki takımda BAL'a çıkacak, Velimeşespor şampiyon olursa  buradan şampiyon olan direkt çıkacak, ikinci olan takım BAL için eleme maçları oynayacak.  Hem 1911Çerkezköyspor hem Kapaklıspor'un başarılı olduğunu düşünüyorum. Çocuklar bizim çocuklarımız, onların geleceği bizim için çok önemli. Ben her iki kulübe de başarılar dilerken, yayıncı kuruluşa ve gazeteci Şaban Kardeş'e teşekkür ediyorum" dedi

 

İLK 11'LER

 

Seyir zevki yüksek ve çekişmeli geçen müsabakaya ev sahibi Kapaklıspor; Semih, Tolga Aşçı, Semih Çelik, Hüseyin, Tuna, Çağatay, Serdar, Eray, İbrahim, Gökay ve Gençağa ilk on biri ile çıkarken, 1911 Çerkezköyspor ise Sedat Çolak, Doğukan, Mücahit, İsmail İnan, Nail, Selçuk, Metin, Ali Rıza, Hakan Tice ve Deniz Sert ilk on biri ile karşılaşmaya başladı. Şampiyonluk yolunda kader belirleyici derecede önem arz eden maça ev sahibi Kapaklıspor başladı. Bine yakın taraftarın takip ettiği müsabakada ilk tehlikeli atak 1911 Çerkezköyspor'dan geldi, kaleci Semih zorlanmadan topun sahibi oldu. Eliyle hızlıca topu oyuna sokan Semih kontra atağı başlatan isim oldu 2 pasta rakip kaleye giden ev sahibinde Serdar'ın şutu üst ağlara takıldı.

 

GOL, OFSAYT GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLDİ

 

Maçın 28. dakikasında 1911 Çerkezköyspor'un geliştirdiği etkili atakta yerde kalan Metin takımı adına serbest vuruş kazandırdı. Topun başına geçen Selçuk ceza sahası içine kavisli orta açtı, topa iyi yükselen Ali Rıza  kafa vuruşuyla topu ağlara gönderse de yan hakemin kalkan bayrağı golün ofsayt gerekçesiyle iptaline sebep oldu. İptal kararına itiraz için yan hakemin üzerine giden 1911'li futbolcular az kalsın topu kendi ağlarında görecekti. İtiraz ettikleri sırada ev sahibi takım serbest vuruşu hızlıca kullanıp kontra atağa çıktı. 31. dakikada gelişen ani atakta Serdar kalesini gole kapatırken, atağın devamında üst üste iki korner kullanan ev sahibinde Serdar'ın kafa vuruşunu kaleci Sedat güçlükle çelebildi. İtirazlarından dolayı Deniz sarı kart gördü.

 

ŞOK PRES GOLÜ GETİRDİ

 

İvme kazanan mücadelede baskını arttıran konuk ekip aradığı golü 34. dakikada Ali Rıza ile buldu. Ön alanda baskı yapan 1911 Çerkezköyspor rakibinin hata yapmasını sağladı. Konuk ekibin takım halinde başlattığı şok preste defans oyuncusu Hüseyin topu kaleci Semih'e aktardı. Ali Rıza'nın baskısı sonucu getirdi, kaleci Semih topu kontrol edemeyince Ali Rıza Gündoğdu fırsatçılığını konuşturarak topu filelere gönderdi. Golün ardından etkisini arttıran ev sahibi Kapaklıspor maçın 36. dakikasında İbrahim ile gole yaklaştı. İbrahim'in sert şutunda kaleci Sedat şutu çelerek takımını rahatlattı. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde yakaladığı gol pozisyonlarından iki ekipte yararlanamayınca ilk devre konuk ekibin 0-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 

YAN TOPLARLA ETKİLİ OLDULAR

 

Ligin kaderini ilgilendiren müsabakada ilk devre bulduğu golle moral kazanan 1911 Çerkezköyspor ikinci yarıya daha iştahlı başladı. 49. dakikada Deniz'in sağ kanattan açtığı ortasında topu iyi takip eden Nail gole yaklaşsa da vuruşu auta çıktı. Maçın başından beri yan toplarda etkili olan ev sahibi, 58. dakikada köşe vuruşunda yine etkili oldu. Kornerden gelen topa iyi vuran İbrahim, gole çok yaklaşsa da kaleci Sedat bir kez daha kalesinde devleşerek gole izin vermedi. 67. dakikada Metin yerini Şafak Törin'e bıraktı.

 

DENİZ 2. GOLÜ GETİREN İSİM OLDU

 

Galibiyeti perçinlemek isteyen 1911 Çerkezköyspor aradığı ikinci golü 71. dakikada Deniz ile buldu. Baskılı oyununu maç boyunca hissettiren 1911'de Deniz topu kazanarak ceza sahası içine girdi, sağ çapraza inen Deniz'in sert şutuna kaleci Semih uzanmak istese de başarılı olamadı ve top ağlarla buluştu. Gol sevincini arkadaşlarıyla paylaşan Deniz, 77. dakikada bir kez daha topla buluştu, Deniz'in sert şutu az farkla oyun alanını terk etti.

 

SEDAT GOLE ENGEL OLDU

 

Farkı 1'e indirmek isteyen ev sahibinde, kontra atakla rakip kalede etkili olmak isteyen Çağatay yüzde yüzlük gol pozisyonundan eli boş ayrıldı. Çağatay'ın ön direkte yaptığı sert kafa vuruşunu maç boyunca refleksleriyle takımına hayat veren Sedat bir kez daha çelerek, farkın bire düşmesini engelledi. İlerleyen dakikalarda başka gol sesi gelmeyince 4. hafta erteleme müsabakası konuk ekip 1911 Çerkezköyspor'un 0-2 üstünlüğü ile sona erdi.

 

TUNA, HAYRETTİN'İ HASTANELİK ETTİ

 

Maçın son düdüğünün ardından galibiyet sevincini orta alanda teknik kadro ile kutlayan 1911 Çerkezköysporlu oyuncular, taraftarlarına koştu. 1911 Çerkezköysporlu oyuncuların galibiyet sevinci yaşadığı esnada birkaç kendini bilmez Kapaklıspor taraftarı sahaya yabancı madde fırlatarak galibiyet sevincine mani olmaya çalıştılar. Soyunma odasının yolunu tutan iki takım oyuncuları arasında bir elektriklenme oldu, ve Kapaklıspor'un defans oyuncusu Tuna, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı 1911 Çerkezköysporlu futbolcu Hayrettin'e yumruk attı. Hayrettin tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.