Öztrak "Başkanlık sistemi ülkemizi bölecektir"

Dün Çerkezköy'e bir dizi ziyaret gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, dün CHP İl Başkanı Recep Ökten ile birlikte Çerkezköy'e gelerek ilçe teşkilatın

GÜNDEM 27.01.2017 21:58:00 0
Öztrak

“BAŞKANLIĞA HAYIR DİYECEĞİZ”

 

İlçe teşkilatında gerçekleştirilen toplantıda konuşma gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Engin Camcı “ Ziyaret gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekilimiz Faik Öztrak ve İl Başkanımız Recep Ökten’e teşekkür ediyoruz. Ülkemiz gerçekten zor bir süreçten geçmektedir. Ülke gündeminde yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminin oturtulması isteniyor. Önümüzdeki aylarda referandum yapılacak. Umudumuzu kaybetmeden halkımızı bu konuda bilgilendirerek doğru karar vereceklerini biliyoruz. Bu konuda da mücadelemizi sürdüreceğiz. Başkanlık sistemi çok mu önemliydi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik,demokratik parlamenter sistem en iyi yönetim sistemidir. Bu nedenle ülkemizin, laik demokratik parlamenter sistemle yönetilmesi için başkanlığa hayır diyeceğiz” diye konuştu.

 

“ÜLKENİN VAR OLUŞU YADA PARÇALANMASI VARDIR”

 

Camcı’nın ardından konuşma gerçekleştiren CHP İl Başkanı Recep Öktem “ İktidarın 15 Temmuz öncesini ve sonrasını sorgulamamız gerekiyor. Ordumuzun itibarı zedelenirken ve ekonomik kriz içinde kendimizi görmeye başladık.15 Temmuz sonrası birçok şirketlerin çöküşünü görmekteyiz. Zaruri bir anayasa değişikliğini kimseye anlatmadan göstermeden halkın önüne koydular. Önümüzde bir seçim yoktur. Sadece anayasa ve başkanlık referandumunda ülkemizin var oluşu yada parçalanması vardır. Bizler ülkemizin yok olmasından yanayız ve milletimizin bölünmesine karşıyız. Başkanlığa ve dayatılan yeni anayasaya karşı hayır diyeceğiz.”dedi.

 

“ENGELLEMEYE ÇALIŞTIK”

 

Anayasa değişikliği projesini mecliste CHP olarak var güçleriyle değiştirmeye çalıştıklarını ve bu konuda büyük mücadele örneği ortaya koyduklarını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak “Mecliste bu ucube başkanlık projesini engellemeye çalıştık. Akademisyenler dahil bu konuda bilgi sahibi değildir. İki parti bir araya gelerek, ana muhalefet partisinin görüşü alınmadan meclisten geçirmeye çalıştılar. Bu yasa değişikliğiyle icranın denetleyeceği yetkileri de almaktadır. Bu vesayeti de başkana verileceği belirleniyor. Değişmesi içinse 400 vekilin imzası gerekiyor. Böyle sistemle tüm yetkiler başkanın eline geçecek ve diktatörlük olacaktır. Bu sistemde Genel Başkanımız da olsa ona da karşı oluruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeyi ne şartlarda kurduğunu bilmemiz gerekiyor. İsmet İnönü ülkenin parlamenter sisteme geçmesinin önünü açmıştır. Bugün vesayet altına alınmış bir medya var. Bu medya onların her dediğini doğru gibi halka lanse ediyor.Bu nedenle yapılacak olan referandum eşit olabilir. Ancak adil olmayacağı ortadadır” dedi.

 

“HİÇ GÜNDEMDE YOKKEN ORTAYA ÇIKAN BİR PROJEDİR”

 

Öztrak “ Başkanlık sistemi hiçbir şey getirmeyecektir ve çok şey götürecektir. Hiç eğilip bükülmeden başkanlık sistemine hayır diyeceğiz. Bu sistemde Başbakan yok, partili başkan vardır. Hiç gündemde  yokken ortaya çıkan bu proje hiçbir partinin mutfağında yoktur.Bu proje başka mihraklar tarafından diretilen bir projedir. Cumhurbaşkanının Türkiye’de bir dönem fiilen bitti demesi bir darbedir. Ülkenin borcu artmıştır. Bu iktidar ülkesini batırmıştır. İnsanların geliri düşmüştür, başkanlık sistemi cebimize hiçbirşey koymayacaktır. Dünyada sefaletle uğraşan sekizinci ülkeyiz. Hukuk özgürlüğünde dünyada 40 sıra geriledik ve ekonomik özgürlükte ise 20 sıra geriledik. Bu iktidar ile birlikte hukukta, sosyal ve ekonomik alanlarda geriledik. Kısacası en mutsuz ülkeler arasında yer alıyoruz. Bugün dünyada 9 ülke başkanlık, yedisi tam başkanlık, ikisi de yarı başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Bu ülkelerde yaşayanlar çok mutsuz ve hiçbir alanda özgürlükleri de yoktur” diye konuştu.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ ÜLKEMİZİ BÖLECEK

 

Başkanlık sisteminin ülkeyi böleceği iddiasında bulunan Öztrak “ Bu proje ülkemizi bölecek bir projedir. Erdoğan gazetelere yaptığı açıklamada bu başkanlık sistemi geçtiğinde bazı bölgeleri ayıracakmış, Ayrılan bölgelerde  Cumhurbaşkanlığı sisteminde ayrılması söz konusu olacak.Biz Ülkemizin parçalanmasını istemiyoruz.Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin laik,sosyal ve demokratik  bir sistemin devam etmesini istiyoruz.Bu başkanlık sistemi hiçbir ülkemizi başarısı ülkeler arasına sokacaktır.Bunu başkanlık sisteminin tesis etmemesi için milletimizden kaçırmak gerekiyor. Artık bu dakikadan sonra top milletimizin kucağındadır. Milletimizin vereceği hayırlı sonuç sandıktan çıkacaktır. Bu bir millet bayrak ve vatan meselesidir. Bu nedenle vatanımıza , demokrasimize bayrağımıza,milletimize sahip çıkmamız lazım.Sandıklarda baskı yapacaklar ama bizler oyuna gelmeyip yılmayacağız” dedi. Konuşmaların ardından Öztrak, partililer ile birlikte ilçe binası önünde hayır yazılarıyla basına toplu fotoğraf çektirdi.