Kaymakam Arslan TESKİ'nin yatırımlarını inceledi

Süleymanpaşa Kaymakamı Sayın Arslan Yurt TESKİ Genel Müdürü Sayın Dr.Şafak Başa'yı makamında ziyaret etti.Ziyaret sırasında TESKİ'nin il genelinde ve özellikle Süleymanpaşa ilçesind

GÜNDEM 23.01.2017 21:18:00 0
Kaymakam Arslan TESKİ

“TESİS FAALİYETE GEÇEEK”

 

Ziyaretin ardından Genel Müdür Başa ve Kaymakam Yurt, TESKİ’nin Süleymanpaşa ilçesindeki yatırımlarını incelemek üzere sahaya çıktılar. Süleymanpaşa ilçesi için büyük önem taşıyan Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunuldu. TESKİ Çevre Mühendisi Erdem Altınöz tesis hakkında, Genel Müdür Başa ve Kaymakam Yurt’a detaylı bir anlatım yaptı. Daha sonra,ilçenin atık suyunu atıksu arıtma tesisine iletecek olan Terfi Merkezi 12 Tesisi incelendi. Yakın bir zaman içerisinde çalışmaların tamamlanacağının ve tesislerin faaliyete geçeceğinin bilgisi alındı.

 

ÇOK MEMNUN KALDI

 

TESKİ tarafından yapılan, Altınova Mahallesinin su baskını ve sel felaketlerini önleyecek olan taşkın koruma inşaatı incelendi. Genel Müdür Başa “Yapılan taşkın koruma çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Altınova Mahallesi sakinlerinin korkulu rüyası olan yağışlı havalar sonrası yaşanan felaketler önlenmiş olacaktır” dedi.  Süleymanpaşa Kaymakamı Sayın Arslan Yurt, TESKİ’nin yaptığı atıksu arıtma tesisi, terfi merkezi ve taşkın koruma inşaatı çalışmalarından çok memnun kaldığını belirterek, ayrıca çalışmaların bu sene içerisinde tamamlanacağına sevindiğini dile getirdi.