Kansızlığın bu kadarı

Ergene'de kendilerini valilik ve belediye görevlisi olarak tanıtarak şehit ailelerine konut yapılması için yardım topladıkları yalanıyla şirket ve vatandaşları yaklaşık 150 bin lira dolandıran iki ki?

GÜNDEM 18.01.2017 20:53:00 0
Kansızlığın bu kadarı

“150 BİN LİRA DOLANDIRDILAR”

 

Ergene İlçe Jandarma Komutanlığı Velimeşe Karakol Komutanlığı ekipleri, kendilerini valilik ve belediye görevlileri olarak tanıtıp, telefonla aradıkları kişilere, " Suriye El Bab'da ve Hakkari'de şehit olan erlerin ailelerine konut edindirme projesi için para yardımı topluyoruz" diyerek dolandırıcılık yapıldığı bilgisine ulaştı. Dolandırıcıların kullandığı cep telefonu numaraları üzerinden yola çıkan Ergene İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, şahısları yaklaşık 1 aylık teknik takibin ardından zanlılara ulaştı. Şüphelilerin Tekirdağ ve ilçeleri, şehit ailelerine konut edindirme yardımı adı altında kişi ve şirketlerden 150 bin lira dolandırdığı tespit edildi.

 

UYKUDA YAKALANDILAR

 

Jandarma ekipleri, dolandırıcılık olayını yapan şüphelilerin Çerkezköy’de bir evde ikamet ettiklerini tespit ederek mahkemeden alınan karar ile operasyon düzenledi. Şafak operasyonu ile şüpheliler Salih M. ve Barış C. uykuda basılırken, ekiplerin evde yaptığı incelemede ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye  gelen Suriyeliler adına alınmış ve dolandırıcılıkta kullandıkları 20 cep telefonu sim kartı ele geçirildi. Jandarmadaki sorgusunun ardından dün Çorlu Adliyesine sevk edilen Salih M. denetimli serbest kalırken, Barış Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer bu ve benzeri olaylara karşı da vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ