Yılın ilk konseri 20 Ocak'ta gerçekleşecek

Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu yeni yılın ilk konserini 20 Ocak Cuma günü saat 20.00'da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Salonu'nda verecek.

KÜLTÜR SANAT 12.01.2017 20:07:00 0
Yılın ilk konseri 20 Ocak

BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR YIL DİLEĞİYLE

 

‘Barış ve Huzur Dolu Bir Yıl Dileğiyle’ temalı yeni yılın ilk konserinde Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun konserinin ilk bölümü Kemanı Tatyos’un Kürdili Hicazkar Saz Semaisi ile başlayacak. Ardından Hacı Arif Bey’in Kürdili Hicazkar Şarkısı ‘Gurub Etti Güneş’ adlı eseri seslendirdikten sonra Selahattin Pınar’ın Kürdili Hicazkar şarkısı ‘Sorma Bana Nafile’ isimli eserini Solist Nevzat Duran seslendirecek. Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korusu’nun konseri Selahattin Erköse’nin Kürdili Hicazkar şarkısı ‘Gitmesin Hayalim’ adlı eseri Solistler Rojda Eryılmaz ve Vahdettin Tan’ın seslendirmesi ile devam ettikten sonra Erdoğan Berker’in Kürdili Hicazkar şarkısı ‘Askerden Anaya’ isimli şarkısını Solist Nevzat Duran, Zekai Tunca’nın Hicaz şarkısı ‘Sensizliği Ben Seçmedim’ adlı eserini Solist Violette Erdiş ve Bahtiyar Karakaş seslendirecek. Kayahan’ın Hicaz şarkısı ‘Gönül Sayfam’ adlı eserin Solist Kadriye Uygun ve Engin Özden’in seslendirmesinin ardından konserin ilk bölümü Muhlis Sabahattin Ezgi’nin Hicaz şarkısı ‘Pencerenin Perdesini’ adlı eserin ve Hicaz Mandıra şarkının Türk Müziği Korosu tarafından seslendirilmesi ile sona erecek. Sadettin Kaynak’ın Hicazkar şarkısı ‘Sorsam Seni Gönlümce’ adlı eserin Solist Uğur Hasan tuz tarafından seslendirilmesi ile başlayacak Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun konserinin ikinci bölümünde Sadettin Kaynak’ın Hicazkar şarkısı ‘Çözmek Elimde Değil’ adlı eserin Türk Müziği Korosu tarafından, Arif Sami Toker’n Hicaz şarkısı ‘Çıksam Şu Dağların’ adlı eserin Solist Cengiz Özkaran, Kadri Şençalar’ın Hicaz şarkısı ‘Ah Edip İnlerim’ adlı eserin Solistler Nihal Akkaya ve Fikret Puza tarafından seslendirilmesi ile devam edecek.

Osman Nihat Akın’ın Nihavend şarkısı ‘Bir İhtimal Daha Var’ adlı eserin Solist Mahmut Demirtaş tarafından seslendirilmesinin ardından Mesut Cemil’in Nihavend şarkısı ‘Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş’ adlı eseri, Levent Gülez’in Nihavend şarkısı ‘Yoksan’ adlı eseri, Zekai Tunca’nın ‘Bahar Çiçek Çiçek Gelince Güzel’ adlı eseri, Kürdili Hicazkar şarkı ‘Gidelim Göksu’ya’ ve Kürdili Hicazkar şarkısı ‘Safalar Getirdiniz’ adlı eserin Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun tarafından seslendirilmesi ile ‘Barış ve Huzur Dolu Bir Yıl Dileğiyle’ temalı yeni yılın ilk konseri sona erecek.

 

BELEDİYE ÖNÜNDEN SERVİSLER KALKACAK

 

20 Ocak Cuma günü saat 20.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Salonu’nda ‘Barış ve Huzur Dolu Bir Yıl Dileğiyle’ temalı ve ücretsiz olarak düzenlenecek olan yeni yılın ilk konserine tüm vatandaşları davet eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konsere gitmek isteyen vatandaşlar için 20 Ocak Cuma günü saat 19.00’da Çerkezköy Belediyesi önünde ücretsiz servislerin kaldırılacağını kaydetti.