Edirne'deki FETÖ davası devam ediyor

Edirne'de FETÖ/PYD'ye yönelik soruşturma kapsamında görülen davanın duruşması geçtiğimiz gün Edine 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti.  Davada aralarında FETÖ elebaşı Fetul

GÜNDEM 10.01.2017 20:24:00 0
Edirne

TUTUKLU SANIKLAR HAZIR BULUNDU

 

Edirne Adliyesi’nin konferans salonunda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Nidai Kıraç, Erdoğan Duman, Bülent Cihangir, Halil İbrahim Karadeniz, Hasan Odabaşı, Enes Selim Bölükoğlu, Erhan Bozne, Önder Aydın, Ertuğrul Türker, Ahmet Arsavi, Nuri Eken, Aydın Tümbel, Tamer Vardar, İsmail Özkan ve Selman Yıldırım ile avukatları katıldı.
 

“BEYANLARI KABUL ETMİYORUM”

 

Duruşmada savunma yapan sanık Hasan Odabaş, FETÖ ile ilişkisi bulunan BİŞDER'e giderek CHP'ye oy istediği yönünde iddiaların asılsız olduğunu ifade ederek, "BİŞDER'e sohbete gitmedim, memur olarak bir parti lehinde olamam bu beyanları kabul etmiyorum" dedi. Sanıkların birçoğu 2014 yılında adliyede düzenlenen "Zaman'a sahip çık" gösterisine destek amaçlı katılmadıklarını, merak için bakmaya gittikleri şeklinde savunma yaptı. Sanık Ahmet Arsavi adliyedeki gösteriye sanayiye giderken merak yüzünden uğradığını ve slogan atmadığını ileri sürdü.

 

DURUŞMA ERTELENDİ

 

Avukatların savunmaları sonrası mahkeme başkanı Tayyip Özdurmaz, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, firari sanıkların yakalama emirlerinin devamına, infazlarının bekletilmesine, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen  ve Mehmet Büyükgezici için çıkarılan iade ve kırmızı bülten cevabı ile sanıkların örgütün şifreli haberleşme programı Bylock’u kullanıp kullanmadığına ilişkin raporun beklenmesine, dosyadaki eksiklerin giderilmesi ne karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Haber / Gökhan TEKER