Fevzipaşa'dan takdir gören iki proje

Fevzipaşa İlkokulu ihtiyaç sahibi çocuklar için iki yardım projesine imza attı.  Okulun başlattığı, 'Sırada kıyafet' projes ile ihtiyaç sahibi öğrenci, veli ve mahalleliye, 'Oyuncak Kum

GÜNDEM 3.01.2017 19:50:00 0
Fevzipaşa

HER VATANDAŞ KATKI YAPABİLİR

 

Fevzipaşa İlkokulu’nda ihtiyaç sahibi öğrenci ve veliler için iki ayrı yardım kampanyası düzenledi. Okul yürüttükleri kampanyalar ile ihtiyaç sahiplerine kıyafet ve oyuncak iletmeyi amaçlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asma “Okul olarak birçok projeye imza attık. Okullar Hayat bulsun projesi kapsamında sırada kıyafet projesini hayata geçirdik. Velilerimizden kullanmadıkları ve yıpranmamış kıyafetleri talep ettik. İhtiyaç sahiplerini belirleyerek küçükten büyük bedenlere kadar kıyafet topladık. İsteyen tüm vatandaşlar kullanmadıkları kıyafetleri yıpranmış olmaması kaydıyla bize getirebilir. Bu projemiz yılsonuna kadar devam edecek. Okulumuzda 200 ihtiyaç sahibi öğrenci belirlendi. Öğretmenlerimiz ellerindeki listelerle öğrencilerimize, velilerine, akrabalarına ve komşularına kadar kıyafetleri teslim edecekler. Kıyafetleri kullanılmayan bir sınıfımızda sergiliyoruz. İsteyen veli ve mahalle sakinlerimiz sıfır kıyafette getirebilirler. Diğer yandan bu projemiz Fevzipaşa Mahallesi’ni kapsıyor ve tüm ihtiyaç sahiplerine giysileri dağıtacağız” dedi.

 

AMACIMIZ YARDIMLAŞMAK VE PAYLAŞMAK

 

Okul Müdür Yardımcısı Öznur Köse ise ‘Oyuncak Kumbara’ projesi hakkında bilgi vererek,” Anasınıfı öğrencilerimiz ile oluşturduğumuz oyuncak kumbara projesi ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde eğitim gören öğrenciler için oyuncak ve kitap toplamayı amaçlıyoruz. Veli ve vatandaşlarımızdan kullanmadıkları fakat eskimeyen oyuncak ve kitapları talep ediyoruz. İsteyenler yeni sıfır oyuncak ve kitapta bağışlayabilirler. Toplanana yardımlar Doğu Anadolu Bölgesi’nde belirlenen 10 köy okuluna gönderilecek. Başlattığımız proje ile öğrencilerimize paylaşmayı, yardımlaşmayı ve sorumluluk bilincini aşılamayı amaçlıyoruz. Toplanan oyuncak ve kitapları parça parça paketleyip göndereceğiz. Tüm Çerkezköy halkımızı bu harekete davet ediyoruz” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ