Evliliğe talep arttı

Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü yetkilileri 2016 yılı nikah verileri ile ilgili açıklama yaptı. Yetkililer yaptıkları açıklamada, 2016'da kıyılan nikah sayısının di

GÜNDEM 3.01.2017 19:47:00 0
Evliliğe talep arttı

BİN 133 NİKAH KIYILDI

 

Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü yetkilileri 2016 yılı nikah verileri ile ilgili yaptıkları açıklamada, “1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi'ne müracaat eden bin 133 çiftin nikah işlemleri gerçekleşti. Belediyemize evlenmek için müracaat eden ve evraklarını tamamlayan çiftlerin nikah akitleri aynı gün içerisinde yapılıyor. Ocak ayında 53 çiftin nikah işlemi gerçekleşti. Şubat ayında 64,Mart ayında 70, Nisan’da ise ayında 92 işlem gerçekleştirildi.” Belirtti.

 

RAKAMLAR YAZ AYLARINDA ARTIYOR

 

Yetkililer yaz aylarında rakamların artığını belirterek “ Mayıs ayında 133, Haziran ayında 101, Temmuz ayında 129, Ağustos ayında 140, Eylül ayında 122, Ekim ayında 97, Kasım ayında 70, Aralık ayında 62 olmak üzere toplam bir yıl içersinde bin 133 nikah işleme gerçekleştirildi. Ayrıca vatandaşlarımızın acı tatlı günlerinde yanlarında olmaya çalışan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay da genç çiftlerimizin nikah ve düğün törenlerine katılarak mutluluklarına ortak oluyor” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’DE OTURMA ŞARTI VAR

 

Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü yetkilileri nikah kriterleri hakkında da açıklamada bulunarak, “ Evlenecek çiftlerden birisinin ilçede ikamet etme şartı bulunuyor. Her ikisi de ilçede ikamet etmiyorsa evlenme izin belgesi istiyoruz. Çiftlerimizden ayrıca kimlik fotokopisi ile altı fotoğraf alıyoruz. Daha sonra işlemler yapıldıktan sonra çiftimizi sağlık kuruluşuna sağlık raporu almaları için gönderiyoruz. Sağlık raporu geldikten sonra çiftlerin istediği tarihte nikah işlemlerini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

 

Marmara Haber