Ya özünü bilmiyor ya da sözünü

Yaklaşık iki yıl önce Suriye'nin Türkiye sınırındaki Bayırbucak Türkmenlerinin toprak savunmasına  katkıda bulunmak üzere gönüllü olarak gittiği  bölgede Türkmenlerle omuz omuza mücadele ve

GÜNDEM 30.12.2016 19:28:00 0
Ya özünü bilmiyor ya da sözünü

Gazeteci Şaban Kardeş'e özel fotoğraf ve yazılı açıklama ile ulaşan Emrah Çelik eğer bu bir sahte hesap değilse ve burada yazılanları Yılmaz Özdil yazıp paylaştı ise ben buna ülkem ve ülkemde yaşayan insanlar adına çok üzülürüm” dedi.

 

TÜRKMEN DAĞI’NA GÖNÜLLÜ GELDİM

 

Emrah Çelik yaptığı açıklamada bahse konu olan paylaşımın sahte hesaptan yapılmış olma ihtimalini de düşündüğünü belirterek,  “Şayet bu bir sahte hesap ise bu defa da birileri çok iyi bildikleri algı operasyonu ile benim üzerimden Sayın İçişleri  Bakanımız Süleyman Soylu'ya art niyetli olarak zarar vermeye çalışıyor. Benim niçin burada olduğumu önce beni yaratan Allah, ailem, akrabalarım ve yaşadığım Çerkezköy ve Kapaklı’daki herkes bilir. Ben Türk-İslam ülküsüne inanmış ve bu duygularla yoğrulmuş bir genç olarak sadece ülkemde değil, dünyanın neresinde darda ve zorda olan bir Türk varsa onun yardımına koşan bir neferim. Ailemden ve çevremden aldığım şuurla bugün halen burada aynı kandan olduğumuz Bayırbucak'ın toprak bütünlüğünün korunması için bu uğurda şehitlik şerbetini içen arkadaşlarımın anıları ile namus nöbeti tutuyorum. Ben bu karda kışta burada bu uğurda mücadele ederken, sıcak evlerinde veya sırça saray bürolarında klavye küstahlığı yaparak şahsım üzerinden Sayın Bakanıma yapılmak istenen karalama kampanyasının arka planını ben de aziz Türk milleti de iyi bilmektedir. Ben burada 2. Sahil Tümen Komutanlığı'na gönüllü olarak katılan ve 2 yıldır Esed güçlerine karşı savaşan, ülkücü dünya görüşünü benimsemiş Türk İslam sevdalısı AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı yapmış, 28 yaşında çelik yürekli bir gencim.  Gazeteci Yılmaz Özdil ya da onun arkasına saklanan özünden bir haber zevatlar çakma isimler arkasına sığınacaklarına buraya gelip haber yapma ya da Türkiye'nin her yerinden gönderdikleri yardımlarla burada yaşanan dramı kalplerinde hisseden aziz milletimiz gibi burada yaşananları görebilselerdi, böyle bir paylaşımda bulunamazlardı” diye konuştu.

 

SOYSUZLAR GİBİ POZ VERMEDİM

 

Kendisi hakkında Yılmaz Özdil’in Twiter hesabından “El Nusra için Suriye’de savaşan Emrah Çelik AKP’li Süleyman Soylu ile birlikte. Şaşırdık mı?” yazılı paylaşımına tatlı sert cevap veren Çelik paylaşıma atıfta bulunarak, “Özünden bihaber insanlar bu paylaşımı paylaşacağına  kendi vicdanlarını sorgulasınlar. Şükürler olsun ki ne Sayın Soylu’nun yanında bulunan ben, ne de benim yanımda durmaktan çekinmeyen Sayın Süleyman Soylu ülkemdeki bazı soysuzlar gibi poz vermedik” ifadelerini kullandı.

 

DOĞRU HABER YAPMAYA DAVET ETTİ

 

Türkmen Dağı’ndaki Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmenlere karşı yapılan saldırılarda Türkmenlerin yanında olmak için 10 Haziran 2015 tarihinde Türkmen Dağı 2.Sahil Tümeni’ne katılan Emrah Çelik, burada Türkmen askerler ile birlikte İran, Rusya ve Suriye rejimi tarafından yapılan saldırılara  karşı mücadele veriyor. Önceki gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu rewetleyen gazeteci Yılmaz Özdil, Esed güçlerine karşı savaşan Çerkezköylü Emrah Çelik için “El Nusra için Suriye’de savaşan Emrah Çelik AKP’li Süleyman Soylu ile birlikte. Şaşırdık mı?” twitini atmıştı. Gazeteci Yılmaz Özdil’e sosyal medyadan cevap veren Emrah Çelik “Sözde gazeteci yazar Yılmaz Özdil, twitter hesabında Sayın İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu ile resmimizi paylaşarak beni El Nusra’lı göstererek hükümetimizin Nusra’ya destek verdiği izlenimi yaratmaktadır. Ben yaklaşık iki  yıldan bu yana Türkmen Dağı 2.Sahil Tümeni Türkmen birliğinde Türkmen kardeşlerimizle İslam Sancağının dalgalanması için mücadele vermekteyim. Kendisinin ustalığına güvenerek daha araştırmacı, doğru haber yapmaya ya da özünün mücadelesini yerinde görmeye davet ediyorum” diyerek Yılmaz Özdil'i gerçekleri görmesi için Türkmen Dağına davet etti. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ