Kapaklı sorunlarını dile getirdi

 Kapaklı Belediyesi'nin ''İstek ve sorunları birlikte çözüyoruz" projesi kapsamında dün saat 14.00'da belediye binasında vatandaşlar ile birlikte bir çalıştay toplantısı gerçekleştirildi. Vatanda?

GÜNDEM 27.12.2016 20:03:00 0
Kapaklı sorunlarını dile getirdi

TÜM BİRİMLER TOPLANTIYA KATILDI

 

''İstek ve sorunları birlikte çözüyoruz'' projesi kapsamında dün belediye binasında yapılan toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Kapaklı İlçe Başkan Vekili Kemal Özel, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, TESKİ Genel Başkan Yardımcısı Feyzi Ünal ve diğer daire amirlerinin yanı sıra 100 kadar Kapaklılı toplantıya katıldı. Toplantı ilk olarak 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

 

YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI

 

Toplantıya katılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım programında bulunan birçok tamamlanmış yatırım, çevre yolu ve Çerkezköy ile ortaklaşa yapılan kanalizasyon hattı hakkında açıklamalarda bulundu. Veliköy OSB yoluna 15 milyon TL  civarında bir yatırım yapıldığını dile getiren Mandalı; Karaağaç dere hattının 60 dekarlık bir alanı kapladığını yapılan yatırımların önemli olduğunu ifade etti. Çerkezköy Belediyesi ile ortaklaşa 20 milyon TL'lik kanalizasyon hattı projesi bulunduğunu hatırlatan Mandalı, Kültür Merkezi'ne 25 milyon TL gibi bir bütçe ayrıldığını ifade ederek, müteahhitlerden birinin işi bıraktığını ve pürüzlerin giderileceğini dile getirirken, Başkan Albayrak'a yönelerek, "Sayın başkanım pamuk eller cebe. Müteahhit ödenek bekliyor" dedi. Uzunhacı, Bahçeköy ve Bahçeağıl mahallelerinin yol hattı çalışmaları için 30 milyon TL'ye yakın bir bütçe ayrıldığını söyleyen Mandalı, yolun bazı bölümlerinin 2017 yılında tamamlanacağını ifade etti.

 

MANDALI ÖZELEŞTİRİDE BULUNDU

 

Ayrıca Başkan Mandalı bir özeleştiri de bulunarak kısa süre önce Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından teslim edilen çevre yolunun istenildiği gibi olmadığını ifade ederek, "Çevre yolu istediğimiz ölçüde olmadı. Maalesef beğenmedik. Karayolları'na gerekli geri dönüşleri yaparak düzeltme çalışmalarının başlamasını istesek de olumsuz cevapla karşı karşıya kaldık. Ama baskı yapmaya devam edeceğiz. Yılmayacağız" dedi.

 

SİZLERLE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

 

Mandalı'nın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, "Kapaklı'nın sorunlarının görüşüldüğü bir çalıştay toplantısı olsun. Hizmetin siyaseti olmaz. Bininci gün gezileri oldu ve akabinde burada sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Makamların sahibi siz halkımızdır, bizi sizler seçtiniz" dedi. Ardından Başkan Albayrak, Kapaklı'ya yapılan yatırımları ve tutarlarını vatandaşlara açıkladı.

 

KAPAKLI'YA 105 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPILDI

 

TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Ünal da yaptığı açıklamada Karaağaç'a yapılan kanalizasyon hattının KDV bedeli ile 8 milyon TL'yi bulduğunu ifade ederek, 2017'nin Mart ayında tamamlanacağını dile getirdi. Ünal, Çerkezköy Belediyesi ile ortaklaşa olarak yürütülecek olan arıtma sistemi projesi ile kanalizasyon hattı projesinin Ocak ayında ihaleye açılacağını kaydetti. Kapaklı'nın gelecek 30 yıllık demografik yapısına uygun içme suyu hattı ve 3 adet su deposu inşası için TESKİ'nin çalışmalarını hızlandırdığını ifade eden Ünal, son olarak Kapaklı'ya 105 milyon TL civarında bir yatırım yapıldığını kaydetti.

 

SORUSUNU SORDU ÇEKTİ GİTTİ

 

Slayt gösterisinin sunulmasının ardından soru cevap şeklinde ilerleyen toplantıda vatandaşlar Başkan Albayrak ve Mandalı'ya soru yönelttiler.Yaşadıkları bölgede karşılaştıkları sorunları aktaran Kapaklılılar sorunlarının çözümü için yetkililerin derhal çalışma başlatmasını istedi. Başkan Mandalı'ya yöneltilen bir soruda, Pınarça Deresi'nin ıslahının geciktirildiğini ve Atatürk Mahallesi'nde ışıklandırma sorunları olduğunu dile getirerek salondan ayrıldı. Gergin anların yaşandığı toplantıda yöneltilen soruya cevaben konuşan Mandalı, "3 deremiz var ve biz bunları ıslahı için DSİ'den müsade istedik. Kadir Başkanımız da ödenek açarak bu sorunlardan kurtulmamıza yardımcı olacaktır " şeklinde konuştu.

 

KAPAKLI'NIN SORUNLARINI SIRALADI

 

Kapaklı'nın birçok sorunu olduğunu ifade eden Mandalı, "Sizler sorularınızı yöneltmeden ben başlıca sorunlarımızı sıralayayım. Bunlar: Trafik, engelli evi, park sorunu, dere ıslahı projesi, üst geçit, rüzgar gülü projesi, pazar yeri ile ilgili sorunlarınız, prestij caddesi, halı saha sözü verdiğimiz mahallelerimiz, duraklar, hayvan barınağı, taziye evi, etnografya müzesi, kültür merkezi projesi ve sizlerin aklına gelebilecek birçok sorunumuz var" dedi. Sırasıyla saymış olduğu sorunları hakkında kısa bilgilendirmelerde bulunan Mandalı'nın konuşmasının ardından Başkan Albayrak diğer partilerin yetkililerine de söz verilmesini istedi.

 

KAPAKLI ÇERKEZKÖY'ÜN MAHALLESİ

 

Bunun üzerine söz alan AK Parti Kapaklı İlçe Başkan Vekili Kemal Özel, "Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne gidecek olan vatandaşlarımız çift vasıta kullanmak zorunda kalıyor buna bir çözüm istiyoruz. Ayrıca emlak vergisine bir zam gelecek mi?" dedi. Ardından CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ulaşım sorunu yaladıklarını ifade etti. Son olarak MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, "Mahallelerin sorunlarını saydınız oysa Kapaklı'da bir mahalle çünkü; hala Çerkezköy'den ayrılamadık bir türlü. Murada hiçbir hizmet verilmiyor. Fen İşleri Müdürlüğü'nde kimi müteahhit ya da iş yapan firmaların ruhsatları 15 gün içinde çıkarken, neden bazı müteahhitlerin ruhsatları gecikiyor" dedi. Diğer vatandaşların da sorunlarını dile getirmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Celal KARAKURT