Albayrak İsmet İnönü'yü andı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye'nin ilk başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü'nün 43'üncü ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayı

GÜNDEM 25.12.2016 19:51:00 0
Albayrak İsmet İnönü

 

TÜM ULUSUNUN SEVGİSİNİ KAZANDI

 

İsmet İnönü’nün dünyaya örnek olmuş bir kişilik olduğunu belirten Kadir Albayrak “Bağımsızlık mücadelemizde Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile omuz omuza mücadele veren Milli Şefimiz İsmet İnönü, laik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli rol oynamıştır. Laiklik ve modernleşme adına gerçekleştirdiği başarıları ve mütevazı kişiliği ile iz bırakmış, düşünceleri, kararları, askeri ve siyasi başarıları ile tüm ulusun sevgisini ve saygısını kazanmıştır.” diye konuştu.

 

SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM

 

Albayrak sözlerini, “Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyet'inin bağımsız bir devlet olarak dünya sahnesinde yerini almasını sağlayan Lozan Antlaşması'nın kahramanı, hayatını bağımsızlık mücadelesine adamış büyük devlet adamı İsmet İnönü'yü aramızdan ayrılışının 43. yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum." diyerek bitirdi.

 

Marmara Haber