Edirne'ye Altın Arı ödülü

Edirne Belediyesi, Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi ve Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi'yle 'Altın Arı Belediyecilik Ödülleri'ne layık görüldü.  Ödül tören

GÜNDEM 25.12.2016 19:50:00 0
Edirne

4 AYDA 3’ÜNCÜ ÖDÜL

 

İmza Ajans ile Kent ve Yerel Yönetimler Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (KEYSAM) ortaklaşa düzenlediği belediye alanında başarılı çalışmalara imza atan kişi ve kuruluşlara takdim edilen ’Altın Arı Belediyecilik Ödülleri’, Ankara The Green Park Hotel’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Edirne Belediyesi Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi ile Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi’yle ‘Altın Arı Belediyecilik Ödülleri’ne layık görüldü.  Ödül törenine katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ‘Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’nin Marmara Belediyeler Birliği’nin bu yıl 6.’sını düzenlediği Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nda İmar Şehircilik ve Estetik kategorisinde ve Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda da birincilik ödülüne layık görüldüğünü söyledi.  Edirne Belediyesi’nin Sular Üstünde Yükselen Şehir; Tunca temasıyla gerçekleştirilen Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi’nin yine Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda da birincilik ödülüne sahip olduğunu ifade eden Gürkan, “Bu projemiz ayrıca Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nda “Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri” kategorisinde ikincilik ödülünü kazanmıştı” dedi. Edirne’ye geleceğe taşıyacak olan bu projelerin son 4 ayda üçüncü kez ödülle layık görüldüğünü anlatan Başkan Gürkan, projeler hakkında da bilgi verdi.

 

AMACIMIZ ALDIĞIMIZ EMANETİ GELECEK KUŞAKLARA BIRAKMAK

 

‘Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’ insanlığın en kadim şehirlerinden biri olan Edirne’ye yeni bir vizyon kazandıracağını anlatan Gürkan, “UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin 29 Haziran 2011 tarihinde Paris’te gerçekleştirdiği 35. Dönem Toplantısı’nda UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’ne kültürel varlık olarak dahil edilen Osmanlı Dönemi’nin en önemli yapılarından biri olan Selimiye Camii’nin çevresiyle de bir bütün olmasını hedefledik. Bu projeyle hedefimiz Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıl başkentlik etmiş, insanlığın en kadim şehirlerinden biri olan Edirne’de, Selimiye gibi dünyaya mal olmuş bir esere hak ettiği gibi sahip çıkmak ve aldığımız emaneti gelecek kuşaklara daha sağlam bir şekilde bırakabilmek” şeklinde konuştu.

 

SULAR ÜZERİNDE YÜKSELEN ŞEHİR

 

Edirne Belediyesi’nin Sular Üstende Yükselen Şehir; Tunca temasıyla gerçekleştirdiği Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi’yle kente yeni bir destinasyon merkezi kazandırılacağını ifade eden Gürkan, “Yaklaşık 10 milyon TL’lik bütçeye sahip olan dev projeyle; 4 bin 900 dönümlük bir alanda 86 dönümlük bir göl, has bahçe, liman, yüzen havuz, kumsal, bisiklet ve koşu yolu, kafeler ve restoranlar yer alacak. Bölgenin dünya çapında tanınırlığının arttırılmasına katkı sağlayarak, Edirne’yi marka şehir haline getirecek. 3 yıl içerisinde tamamlanası beklenen bu projede; padişahlar bahçesi, havuz, olimpik yüzme havuzu, suni gölet, küçük bir liman, saltanat kayıkları, su gösterisi, koşu ve bisiklet yolları, açık fuar alanları, açık spor alanları gibi sosyal donatılar yer alacak. Yakınında bulanan Tunca Nehri’nin yaratacağı taşkın riskine karşı  dubalar kullanılacak. Edirne’nin ulusal ve uluslararası anlamda cazibesini artıracak, Edirne Halkı’nın sosyal yaşam kalitesi ve turizm hareketliliği yükselecek” dedi.

 

Marmara Haber