Trakya kömür pisliği ile yok olmayacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Saray'da düzenlenen "Termik santral Tehlikesine Karşı Trakya'nın Geleceği" konulu konferansa katıldı.

GÜNDEM 23.12.2016 20:09:00 0
Trakya kömür pisliği ile yok olmayacak

TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE

 

Saray eski Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın yanı sıra birçok yetkili ve vatandaşın da ilgi gösterdiği konferansta açılış konuşması yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak artan terör olaylarından üzüntü duyduklarını yineleyerek “Ülkemiz güçlü bir ülkedir ve terörün üstesinden mutlaka gelecektir kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 

SANTRAL YAPILMAYANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

 

Trakya’da, Tekirdağ’da termik santral istemediklerinin altını bir kez daha çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Bu toplantılarımızı yaptığımız gibi dışarıda da kol kola olarak termik santrallere karşı olacağız. Bunun için de gerekli yerlere itirazlarımızı yaptık. Trakya’ya ve şehrimize termik santral yapılmama kararına kadar itirazlarımızı sürdüreceğiz, eylemlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Trakya çok güzel, doğal güzelliği olan bir bölge… Bu bölgenin kömür pisliğiyle yok olmasını istemiyoruz, buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Pof. Dr. Doğanay Tolunay, TESKİ eski Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ve Çevre Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu da konferansa katılanları Trakya’ya yapılması istenen termik santraller ile ilgili bilgilendirdiler.

 

Marmara Haber