AK Parti Malkara ilçe Teşkilatından DSİ çalıştayı 

Malkara AK Parti İlçe Teşkilatı DSİ çalıştayı düzenledi. Çalıştayda, Devlet Su İşleri 113. Bölge Müdürlüğü Tekirdağ Şube Müdürü Emre Karakaş tarafından 2017 yılı Ma

GÜNDEM 22.12.2016 21:01:00 0
AK Parti Malkara ilçe Teşkilatından DSİ çalıştayı 

TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan yapan AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk Malkara’nın mahallerinin dere ıslah ve göletleri ile ilgili sıkıntıları konuşmak için çalıştay düzenlediklerini belirtti. Şentürk’ten sonra söz alan AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Hakan Özgül ise, “Bizler sizlerin karşısında ekip olarak çıktık. Mahallelerinizdeki sıkıntılarınız amacıyla gerçekleştirilen bu toplantıda muhtarlarımızın hiç çekinmeden ve samimiyetle sıkıntıları dile getirmelerini rica ediyoruz. Biz bu işlerin her zaman takipçisi olacağız. Yapılacak veya yapılmış olan tüm projeleri il müdürümüz sizlere anlatacak. Sizler de yapılması gereken ve eksiklikler ne var ise burada dile getirin. Bizler de notlarımızı alacağız ve dersimize çalışıp tekrar sizlerle birlikte olacağız. Bu toplantılarımız periyodik olarak devam edecektir” dedi.

 

AĞIRLIĞI MALKARA’YA VERDİK

 

Çalıştayda, DSİ çalışmaları hakkında bilgi veren 113. Tekirdağ Şube Müdürü Emre Karakaş “Taşkın koruma işlerinde Malkara için 5. ve 6. grup işleri var. Taşkın koruma işlerinden çiftçilerimiz şikâyetçi. Hem köy işlerinde hem de tarımsal arazilerde tarımsal koruma işlerinde ciddi bir şekilde atağa geçmemiz lazım. Burada oluşan tarımsal zararlar ve köy içlerinde oluşan taşkınları gidermek adına tüm projelerimiz hazır durumdadır. Bizlere gelen talepler doğrultusunda ağırlığımızı Malkara’ya  verdik. Malkara’daki tarımsal faaliyetler ileri düzeyde. Bu anlamda biz de destek olmak adına herhangi bir tarımsal taşkın zararı oluşmaması için taşkın koruma faaliyetlerini Malkara’ya öncelik verdik. 2017 yılı içerisindeki Malkara köylerinde yapılacak Çimendere Mahallesi’nde 2 tane gölet yapılacak. Gözsüz, Gönence, Tete, Yaylaköy ve Elmalı’daki gölet projelerimiz devam ediyor ve ihaleleri 2017 yılın içerisinde yapılacaktır. Sizler de bu toplantımızda köylerinizdeki şikâyetlerinizi alacağız. Daha sonra teknik heyetimiz köyleri gezecek. Taşkın koruma olsun, gölet olsun bunları yerinde inceleyip not alacak. Bizler de bunların yatırıma alınması için yoğun çaba sarf edeceğiz.” dedi.

 

7 KÖPRÜ İHALESİ BİTTİ

 

Emre Karakaş açıklamasında, Malkara’ya bağlı köylere yapılacak yatırımlardan söz ederek, “5. Grup Yörücek, Teteköy, Kuyucu, Yenidibek, Kırıkali, Kiremitlik, İshakça, Tekkeköy, Sırtbey, Ballısüle ve Müstecep. 6. Grup’ta ise İbribey, Ballı, Sağlamtaş, Kürtüllü, Hemit, Aksakal, Pirinççeşme, Gözsüz ve Çınarlıdere bunların hepsi Taşkın Koruma İşleri kapsamında 2017 yılında ihalesi yapılıp imalata başlanacaktır,  Çavuşköy de 6 bin beşyüz metre dere ıslahı ve 7 köprü ihalesi bitti yüklenici firması yakında çalışmaları başlayacak” şeklinde konuştu.

 

ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

 

Gerçekleştirilen çalıştaya,  DSİ 113. Bölge Tekirdağ  Şube Müdürü Emre Karakaş,  DSİ Ziraat Mühendisi Osman Gezer, Tekirdağ AK Parti İl Başkan Yardımcıları Cengiz Uysal, Hakan Özgül, İl Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Sungur, Kaan Çelik, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, İlçe Meclis Üyesi Uğur Eker, Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, MALTAŞ Kooperatif Başkanı Hasan Efe, Malkara AK Parti ilçe yönetim kurulu ve Malkaralı Mahalle Muhtarları katıldı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ