Öğe'ye bir tepki de Ordu'dan

Çerkezköy Belediyesi'nin Şehit Akın Akın Caddesi'ndeki parka 15 Temmuz'da şehit olan Ömer Halisdemir'in adını vermesi üzerine çıkan tartışmaya ilçenin tanınmış simaları

GÜNDEM 21.12.2016 19:04:00 0
Öğe

AKIL HOCANIN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUM

 

Mustafa Ordu, geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz’da şehit olan Ömer Halisdemir’im heykelinin aynı isimli parka dikilmesini eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye cevap veren bir açıklama yaptı. Ordu açıklamasında, “Son günlerde yine Çerkezköy’de sorumlular hizmet yapmak yerine laf dalaşına girdiler. Daha önce açıklamamızı yaptık ve 24 Ağustos’ta yaptığımız çağrıda Bağlık Mahallesi’nin sokaklarıyla beraber şehitlerin ismi verilsin dedik. Bu açıklamamdan sonra Eylül ayı meclis toplantısında CHP ve AKP’li meclis üyeleri şehitler parkı ve şehit heykelini dikmek için karar aldılar. Belediye de bu alınan kararlar doğrultusunda hizmetlerini gecikmeli de olsa yerine getiriyor. “Belediyenin yapmış olduğu bu heykel yakışmıyorsa neden açıklama yaptığım zaman Bağlık Mahallesi’ni Ömer Halisdemir Mahallesi olarak ve sokaklarını da diğer şehitlerimizin ismi verilmedi? Türkiye’de böyle bir örnek yok. Grup kararı alıp da neden bunun teklifinde bulunmadın? Bugün yapılan hizmetleri tenkit etmeye hakkın yok ve akıl hocanın kim olduğunu da bilmiyorum ama çok yanlış. Meclis toplantısında alınan kararların çoğu oy birliğiyle alınmış kararlardır. Abdullah Öğe’nin sancısı nedir bilmiyorum. Ayrıca Şehit Ömer Halisdemir heykelinden dolayı da Belediye yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

AK PARTİ AYRILMIŞTIR

 

Açıklamasının devamında, kirli suda çamaşır yıkanamayacağını ifade eden Mustafa Ordu, “Ak Partiye oy verenlerden özür diliyorum kirli su ile çamaşır yıkanmaz. Bu ilçe başkanı yaptığı bu açıklamalarla beraber size hizmet getiremeyecek ve sizleri temsil edemeyecek kanaatindeyim. Bu arkadaşın önce kendi yarasını temizlemesi lazım… Bu arkadaş ilk olarak otopark konusunda meclis üyelerinin almış olduğu karara ve şimdi de park ile heykel konusunda alınan kararları hiçe sayarak tepki gösteriyor. Boş konuştuğu ortadadır. İki yıl olmuş ilçe başkanı olalı ve iktidar partisi olarak en azından yerel yönetimlerden daha fazla hizmet taşıması lazım. Bir tane projesi dahi yok. Vücut tek değildir, Ak Parti ayrılmıştır” diye konuştu.

 

KUZEY IRAK’A NEDEN GİTTİN

 

Mustafa Ordu ayrıca, Abdullah Öğe’nin 2013 yılında tutuklu olan ÇESİAD Sekreteri Engin Parlak ile birlikte Kuzey Irak’a gittiklerini belirtti ve  “Bu haber kendi gazetesinde de çıkmıştır. O gün ki şartlarla beraber Engin Parlak Sokak sokak gezerek benim aleyhime konuşmasının sebebi neydi ve benim hakkımda dedikodu yapmanızın sebebi neydi? ÇESİAD’a karşı geldiğimizi şimdi ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermiş olduk” dedi.  Ordu ayrıca, Kuzey Irak’a giden Abdullah Öğe ve ÇESİAD üyelerinin yer aldığı haberi basın mensuplarına telefonundan göstererek poz verdi.

 

Haber / Gökhan TEKER