Trakya'nın marka değerleri konuşuldu

Keşan Genç Girişimciler Komitesi tarafından düzenlenen kamu ve bankacılık kesimi destekleri bilgilendirme toplantısı önceki gün Keşan'da gerçekleştirildi. Programda ilk olarak özel banka kredileri ve KOS

GÜNDEM 20.12.2016 21:08:00 0
Trakya

GENÇ GİRİŞİMCİLER DE KATILDI

 

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, oda üyeleri ve Keşan Genç Girişimciler Komitesi üyeleri katıldı.

 

GİRİŞİMCİLİĞİN BOYUTU DEĞİŞTİ

 

Toplantıda ilk konuşmayı Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu yaptı. Helvacıoğlu konuşmasında,  girişimciliğin boyutunun değiştiğine vurgu yaparak, yatırımcıların bir araya gelerek oluşturacakları yeni girişimlerin daha etkili ve kazançlı olacağını belirtti.  

 

MODEL ARAMA AŞAMASINDAYIZ

 

Gecenin son sunumunu ise Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin gerçekleştirdi.  Mahmut Şahin Ajans ve kurum desteklerini içeren bir sunumunda, Trakya’daki firmaların Ar-Ge, İnovasyon ağırlıklı, katma değerli üretim yapan savunma sanayi, havacılık ve nükleer enerji alanında çalışan firmalara ürün üretebilmelerine yardımcı olmak istediklerini söyledi. Trakya peynirinin markalaşması ve Trakya kıvırcığının ıslahından da söz eden Şahin, bu konuda bilgi toplama ve model arama aşamasında olduklarına vurgu yaptı.

 

YENİ PROJELERE DESTEK OLABİLİRİZ

 

Mahmut Şahin’in sunumun ardından toplantıda soru-cevap kısmına geçildi. Bu bölümde dinleyicilerden kurum destekleri ve Keşan’da gerçekleştirilmesi düşünülen büyük çaplı yatırımlar konusunda sorular alan Mahmut Şahin, bir araya gelerek gerçekleştirilecek, Keşan ve Trakya’nın ihtiyaçların giderecek projelere destek olabileceklerini söyledi. Toplantı soru-cevap bölümünün tamamlanmasının ardından sona erdi.

 

Haber / Mehmet AYAN