"Güneş'in Gücü" Malkara'da açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan ve geçtiğimiz Ağustos ayında protokolü imzaları at

GÜNDEM 20.12.2016 20:59:00 0

BİRÇOK İSİM KATILDI

 

Tanıtım toplantısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Danışmanlar Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, toplantıda proje ile ilgili yaptığı konuşmasında, sistemin bölgeye getireceği fayda ve kazanımlar konusunda bilgiler aktardı.

 

BİZ BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, toplantıda yaptığı konuşmada ülkedeki terör olaylarına değinerek, “Bugün yine diyorum ki, Türkiye artık şehitlerle uyanmasın, ülkemiz mutlu ve birbirini seven insanların kaynaştığı bir ülke olsun. Yine iki terör olayı yaşandı ve yine yüreğimiz dağlandı. Ancak herkes şunu bilsin ki, bu olaylar bizi ne yıldırır, ne korkutur, ne de hayat akışımızı değiştirir. Konu vatan olunca gerisi teferruattır diyen ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı vatanı ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ diyerek koruyacağız. Biz büyük bir ülkeyiz, büyük milletiz ve bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere fırsat vermedik, vermeyiz” dedi.

 

SEKTÖRDE YEPYENİ BİR DÖNEME BAŞLIYORUZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçi ve üreticilere destek vermeyi sürdürdüklerini belirten Başkan Albayrak, “Ülkemizin ve bölgemizin en büyük gelir kaynaklarından olan Tarım ve Hayvancılık sektörü, Tekirdağ’ımızın gelişmesinde payı olan en önemli vizyonlarından biridir. Bölgemiz tarım ve hayvancılığın başkenti olan çok farklı bir bölge. Biz bu sektörde yepyeni bir döneme başlıyoruz. Yatırımlarımız bu proje ile sınırlı değil, Malkara Belediye Başkanımızın da katkılarıyla bölgedeki faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Kalkınma Ajansı işbirliği ile sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında geliştirmiş olduğumuz ‘Güneşin Gücü’ projesi ile Malkaralı çiftçilerimiz daha güvenli ve daha verimli hizmetleriyle en kaliteli ürünü üretecek. Trakya Kalkınma Ajansı’na bu çalışmada bize destek olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

 

DAHA FAZLA, DAHA BOL ÜRÜN

 

Proje maliyetinin yüzde 40’lık bölümünü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin karşıladığı Malkara'nın Çınaraltı Mahallesi’nde kurulan 2,500 dekarlık kapalı basınçlı güneş enerjisi sistemi sayesinde, sulama yapılan araziden yılda birden fazla ve çok daha bol şekilde ürün alınabilecek. Çiftçiler bu sistem ile elektrik parası ödemeden sulama yapabilecek. 100 kilovat/saat gücündeki sistem ile yıllık ortalama 142,000 kilovat/saat elektrik üretimi sağlanabilecek.

 

Marmara Haber