TESKİ onarım atölyesini açtı

Süleymanpaşa'daki TESKİ Araç Bakım ve Onarım Atölyesinin açılış töreni dün gerçekleşti. Törende konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "TekirdaÄ

GÜNDEM 16.12.2016 20:41:00 0
TESKİ onarım atölyesini açtı

TESKİ KENDİ BAKIMINI YAPAR DURUMA GELDİ

 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, “TESKİ kurulduğunda devir aldığı araçlar ve kendi araçların bakımını ve onarımını yapacağı bir yer yoktu. Kısa bir süre içerisinde küçük, mütevazi bir atölye açtık ve kendi araçlarımızın bakımını yapar oldu. Gün geçtikçe TESKİ büyüdü, araç sayısı arttı. TESKİ’ye ait binek, ağır vasıta ve iş makinesi olmak üzere toplam 190 adet araç bulunmaktadır. Atölyemizde bu araçların periyodik bakımları, motor, şanzıman, diferansiyel arızaları gibi ağır ve hafif tüm arızalar giderilecektir. Yolda kalan araçlara 7/24 yol yardım hizmeti verilmektedir. Arıza tespit cihazı ile yeni nesil araçların arızaları tespit edilip, onarımları yapılmaktadır.” dedi.

 

KURUMUN HIZI DAHA DA ARTACAK

 

TESKİ için iş sağlığı ve güvenliğinin çok önemli olduğunu belirten Başa “Bu tesisimizde gerekli tüm tedbirleri aldık. Bünyemizdeki araçları burada vakit kaybetmeden onararak, araçlarımızın çalışma süresini kısaltmayacağız, vatandaşa hizmeti aksatmayacağız. Atölyemizin teknik kısmında 1 makine mühendisi, 3 otomotiv teknikeri ve 8 usta, idari kısmında ise 1 makine mühendisi olmak üzere 7 personel istihdam edilmektedir. Araç bakım ve onarım atölyemiz faaliyete geçtikten hemen sonra, TESKİ’nin hızı daha da aratacaktır. Çünkü araçlarımız sahada tamir edilmeyi beklemeyecekler ve çok kısa süre içerisinde bakım ve onarım hizmetini alacaklar. Saha personelimiz arızalı araç Tekirdağ’ın neresinde olursa olsun anında oraya giderek araçlara müdahale edecektir. TESKİ Araç Bakım ve Onarım Atölyesi’nin açılmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum.”ifadelerini kullandı.

 

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

 

Başa’dan sonra söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Ekrem Eşkinat ise  “Gerek makine parkını oluşturmak, gerekse o makine parkını emin ellere vererek, kullanımını sağlamak ve onların bakım onarımını yaparak gözümüz gibi sakınmak, kamu malını korumak anlamına geliyor. Bu bakımdan yapılan TESKİ Araç Bakım ve Onarım Atölyesi’nin TESKİ’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu.

 

TESKİ HEDEFLEDİĞİ YERE ULAŞTI

 

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'nin altyapı çalışmalarında geldiği noktada yakaladığı başarının en güzel örneklerininin görüldüğünü söyledi ve “TESKİ Kurumsal anlamda büyümeye devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanı olarak gittiğim her brifing toplantısında faaliyet ve yatırımlarını görünce anladım ki TESKİ Tekirdağ'da hedeflediği yere ulaşmıştır. TESKİ bölgemizde kendi barajını yapacak kadar güçlenecektir. Geriye dönüp baktığımızda, geldiğimiz noktaya bakınca güçlü bir Büyükşehir Belediyesi olduğumuzu net olarak hissediyorum. Dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Tekirdağ da ilerleyen dönemde Türkiye'nin sayılı şehirlerinden ve hatta adını Avrupa'ya duyuran önemli şehirlerden biri olacaktır. Ben bu tesisin ve bundan sonraki açılacak olanların Tekirdağımıza ve bütün ilçelerimize güzel hizmetler vermesini diliyorum, bu tesisin açılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum ve hepinize saygılar sunuyorum.”dedi. TESKİ Araç Bakım ve Onarım Atölyesinin açılış kurdelesini TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ile birlikte kesen Başkan Kadir Albayrak, atölyede yapılacak bakım ve onarım işleri ve araçlarla ilgili Şafak Başa’dan bilgi aldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Açılış törenineTekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başkan Vekili  Münür Karaevli, Süleymanpaşa Belediye Başkanı  Ekrem Eşkinat, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Sayın İbrahim Uyan, TESKİ Genel Müdürü Sayın Dr.Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri Nilgün Marmara ve Rıza Tekin, Genel Müdür Yardımcıları Sayın Dr.İbrahim İçöz, A.Soner Ergin ve Sayın İ.Feyzi Ünal, Belediye Meclis Üyeleri, daire başkanları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Mehmet AYAN