İki yakayı birleştiren sergi

1900'lü yıllardan itibaren Edirne, Uzunköprü, Tekirdağ ve Kırklareli'nden günümüze ulaşabilmiş ve ulaşamamış cami, kilise, okul, konak, ev ve köprü gibi birçok mimari yapıya ait siyah bey

GÜNDEM 16.12.2016 20:29:00 0
İki yakayı birleştiren sergi

DOSTLUK BAĞLARIMIZ GÜÇLENECEK

 

Açılış töreninde konuşma yapan Recep Gürkan, Yunanistan’da da açılacak olan "Mimarlığın Belleği" sergisinin Ocak’a kadar gezilebileceğini belirtti ve bu serginin iki ülke kültürünü pekiştirmesi ile dostluk bağlarını kuvvetlendirmesi açısından önemli olduğunu ifade etti. Gürkan konuşmasının sonunda, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen’e ve Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charıtıdou’a teşekkür etti.

 

KATILIMCILAARA TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ile Yunanistan’ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charıtıdou tören sırasında kısa bir konuşma yaptı. Açılış törenine katılan Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Dimetoka Metropoliti Demascus ile fotoğraf severlere geldikleri teşekkür eden,İşbilen ve Charıtıdou, bu serginin Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğu pekiştireceğini de belirtti.

 

Marmara Haber