En yüksek konut kirası Kırklareli'nde

REIDIN Emlak Endeksi "Kasım" ayı raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün nabzını ölçen, 68 il, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsayan REIDIN Emlak Endeks Kasım ayı rapor sonuçları açıklandÄ

GÜNDEM 15.12.2016 20:57:00 0
En yüksek konut kirası Kırklareli

EN YÜKSEK SATIŞ FİYATI SİNOP’TA

 

Raporda, Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde (TR-68) Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.87; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9.74 artış gerçekleşti. Kasım’da Sinop'ta metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.00 artarken Sinop fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde 1.00 ile Mardin oldu. 

 

KİRA BEDELLERİ YÜZDE 2 ARTTI

 

Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi'nde (TR-68) Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.32 azalış; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9.12 artış gerçekleşti. Kasım ayında Kırklareli'nde metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2 artarak Kırklareli kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise yüzde 2.12 ile Bilecik oldu.

 

ASYA YAKASI AVRUPA YAKASINA GÖRE DAHA PAHALI

 

 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0.35 artış gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.89 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 70.80 arttı. Endeks, aynı ay içerisinde, İstanbul Asya yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.56; İstanbul Avrupa yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.24 arttı. Endeksin başlangıç dönemine göre ise İstanbul Asya yakasındaki projeler Avrupa yakasına kıyasla 8.9 puan fazla artış gösterdi.

 

AYDIN EN YÜKSEK GETİRİLİ ŞEHİR

 

Amortisman süresi bakımından, satın alınan evlerin kiraya verildiğinde alış fiyatını en kısa sürede çıkarabildiği illerin başında Aydın gelirken, yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranları Aydın, Van ve Giresun şehirlerinde ölçüldü.

 

Marmara Haber