Bakan Zeybekçi Hema standını ziyaret etti

Türkiye İnovasyon Haftası dolayısıyla Ekonomi Bakanlığı'nın katkıları ile Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 8-10 Aralık tarihlerinde düzenlenen İnovasyon Fuarı'na katılı

GÜNDEM 11.12.2016 21:18:00 0
Bakan Zeybekçi Hema standını ziyaret etti

ÜRÜNLER HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden bazı firmaların da yer aldığı fuara katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, firmaların stantlarını tek tek gezdi. Hema Endüstri standını da ziyaret eden Bakan Zeybekçi, firmanın ürünleri hakkında Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan’dan bilgiler aldı. Hema Endüstri yetkililerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, dünya ekonomisinde söz sahibi olabilmenin yolunun Ar-Ge ve İnovasyon’dan geçtiğine vurgu yaptı.

 

DAHA ÇOK İNOVATİF ÜRÜNLER ÜRETECEĞİZ DEDİK

 

Türkiye’nin büyük hayalleri olduğunu kaydeden Bakan Zeybekçi, “Bu hayalleri gerçekleştirmek için hedefler koyduk. 2023'te 500 milyar dolar ihracat dedik. Dünya ticaretinden yüzde 1,5 pay alacağız dedik. Ar-Ge harcamalarının GSYH içindeki payını yüzde 3 seviyesine çıkaracağız dedik. Daha çok inovatif ürünler üreteceğiz dedik. Çünkü bir ülkede ne kadar çok inovasyon yapılıyorsa, yaşam kalitesi ve refah o kadar artar. İnsanlar çok daha iyi şartlarda yaşar. Çok daha yüksek gelirler elde eder. Aynı zamanda ülkenin de rekabet gücü artar" dedi.

 

Marmara haber