Esnaftan çifte standart tepkisi

Çerkezköy Belediyesi'nin bölgede gerçekleştirdiği düzenleme çalışmalarından memnun olduklarını söyleyen Özcan Sokak esnafı ve sakinleri "Çalışmalar gayet güzel gidiyor. Sokağımız

GÜNDEM 9.12.2016 20:57:00 0
Esnaftan çifte standart tepkisi

ÇALIŞMALARIN NE ZAMAN BİTECEĞİ BİLDİRİLMEDİ

 

Özcan Sokak'ta çalışmalarda sona yaklaşılırken, Belediye binasında gerçekleştirilen tadilat nedeniyle muhtelif ara yollar hala kullanıma kapalı durumda. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ağaç ve çiçeklendirme çalışmaları ise sürüyor. Sokağın yeni silueti vatandaşlar tarafından şimdiden beğeni alsa da, sokak esnafı yaşadıkları iş kaybının tonere edilip edilemeyeceği noktasında hala düşünceli… Mal ve ürün indirip bindirmekte yaşadıkları sıkıntıları dile getiren sokak esnafı, yetkililerden çalışmaların noktalanacağı tarih hakkında net bir ifade duyamadıklarını kaydetti.

 

İŞLERİMİZ BİR NEBZE DE OLSA AÇILDI

 

Çalışmaların başladığı ilk günlere nazaran iş hacimlerin biraz genişlediğini kaydeden Birsen Mühendislik işletmecisi İlker Birsen yaptığı açıklamada, "Nakliye noktasında ilk zamanlarda çok büyük sorunlar yaşadık. Yollar araç ve hatta yaya trafiğine kapanmış durumdaydı ve mevsim gereği yağışlar sebebiyle her yer çamur içindeydi. Çalışmaların ne zaman biteceği noktasında henüz bir geri dönüş alamadık. 4 ay süreceği belirtiliyor. Belediye binası da tadilata girdi ve yan sokağımız şu an kullanıma kapalı, sanırım genişletme çalışmaları yapılıyor. En azından artık yayalar yürüyebiliyor. İşlerimiz bir nebze de olsa açıldı" ifadelerini kullandı.

 

UMARIM İŞ KAYBIMIZI KARŞILAYACAK BİR PLANLARI VARDIR

 

Özcan Sokak'ta faaliyet gösteren Bronze Kafe işletmecisi İsmail Göktaş ise sokakta yapılan çalışmaların sokağa farklı bir hava kattığını dile getirdi. İş kaybının oluştuğunu fakat sokağın yaya kullanımına elverişli hale geldiği için müşteri potansiyelinin reaksiyon gösterdiğini kaydetti. Mal indirip bindirmekte sorun yaşadıklarını belirten Göktaş, "Ürünlerimizi nakliyeden almakta zaman zaman sorun yaşadık çünkü sokağa araç giremiyordu. Bu süre zarfında iş kaybı yaşadık ama şu an için toparlanma evresindeyiz. Bu güzel sokağı bizlere kazandırdığı için Başkanımıza teşekkür ederiz" dedi.

 

İKİ İŞLETMENİN KALDIRIM İŞGALİNE NEDEN MÜDAHALE EDİLMİYOR?

 

Çalışma alanında çıkma payı bulunan işletmelerin, kaldırımda bulunan çıkmaları Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırılmıştı. Bir kısım esnaf hem iş hem de alan kaybına uğrarken, duyarlı sokak esnafı, "Çalışmalar gayet güzel gidiyor. Sokağımızın yeni siluetinden memnunuz. Buradaki esnafımızın da iş ve alan kaybı oldu fakat sokakta bulunan iki işletmenin kaldırım işgallerine neden müdahale edilmiyor? Belediye burada neden çifte standart uyguluyor?" diye sordu

 

Haber / Celal KARAKURT