Köprülü: İnsanlar haklarıyla var olur

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Sayın Emre Köprülü 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 68. yılın

GÜNDEM 8.12.2016 19:11:00 0
Köprülü: İnsanlar haklarıyla var olur

MİLYONLARCA İNSAN UYGUNSUZ KOŞULLARDA YAŞIYOR

 

Emre Köprülü yazılı yaptığı açıklamada, “İnsan hakları devredilmez, ret edilemez, yok sayılamaz… İnsanlar bu temel haklara sahip olmak için, herhangi bir kuruma veya kişiye bedel ödemezler. İnsanlar haklarıyla birlikte var olurlar. Bu yüzden yaptığı hiçbir şey, bir insanın temel haklarını kalıcı olarak elinden almaya izin vermez. Evrensel insan haklarının gereği, yaşamı paylaştığımız tüm insanlığın temel haklarına koşulsuz saygı göstermektir. Ne yazık ki; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin üzerinden 68 yıl geçmesine rağmen dünyanın çeşitli yerlerinde en temel insan hakkı olan yaşama hakkının dahi hiçe sayılması, milyonlarca insanın uygunsuz koşullar altında yaşaması acı ve düşündürücüdür” dedi.

 

BİRÇOK AÇIDAN EŞİT SEVİYEDE DEĞİLİZ

 

Açıklamasında, dünyanın birçok yerinde eşitlik ve adil olmayan insan onurunu ve değerini zedeleyen birçok tutum ve uygulamalara sıkça rastlandığını belirten Köprülü, “olmayan, insan onurunu ve değerini zedeleyen birçok tutum ve uygulamalara sıkça rastlanmaktadır. Bu uygulamaların arkasında ön yargı, eğitimsizlik, hoşgörüsüzlük vardır. Bu durum, sosyal ve kültürel açıdan herkesin henüz eşit bir seviyede olmadığının da bir kanıtıdır. İnsan haklarının yalnızca korunması değil, kapsamının genişletilerek daha da ileriye götürülmesi günümüzde demokratik yönetimlerin en temel öncelikleri arasındaki yerini almalıdır.” diye belirtti.

 

TÜM DEVLETLER MÜCADELE ETMELİ

 

Emre Köprülü, “İnsan Hakları alanında, yalnızca yasal değişikliklerle yetinmeyip düzenlemelerin tam olarak yaşama geçirilmesi, insan hakları bilincinin aşılanmasıyla olanaklıdır. Sorunların aşılması, toplumun her kesiminden bireylere insan olmak sıfatıyla hak ettikleri yaşam koşullarının sağlanması; ayrımcılığın, ön yargının kurutulması için insanlığın ve tüm devletlerin yapıcı bir işbirliği içinde ortak mücadele vermesi gerekmektedir.” dedi.

 

TÜM İNSANLIĞA BARIŞ GELMESİNİ DİLİYORUM

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü açıklamasını, “Tüm sorunlarına rağmen, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, en temel insan haklarından yararlanıldığı bir dünyada yaşamak umuduyla; tüm yurttaşlarımızın ve insanlığın Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum” diyerek bitirdi.