2017'de hizmete açılacak

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in, 24 yıl önce temelleri atılan ancak bir türlü yapılmayan kültür merkezi ile ilgili soru önergesine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'dan yan?

GÜNDEM 5.12.2016 19:38:00 0
2017

BUGÜNE KADAR YAKLAŞIK 30 MİLYON TL HARCANDI

 

Tekirdağ’da çeyrek asır önce temelleri atılan ancak bir türlü yapılmayan kültür merkezini Meclis gündemine taşıyan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Yüceer’in önergesine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’dan beklenen yanıt geldi. Tekirdağ Kültür Merkezi ile ilgili güçlendirme projeleri hazırlandığını kaydeden Bakan Avcı, “Makinece elektrik tesisat projeleri yenilendi. İkmal ihalesi yapılarak 2017 yılında hizmete açılması planlanmaktadır. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 60’tır. Bugüne kadar 29 milyon 893 bin 940 TL harcandı. Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı hesaplarında ikmal ihalesinde kullanılmak üzere 14 milyon 262 bin 254 TL ödenek mevcuttur” ifadelerini kullandı.

 

TEKİRDAĞ’A ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR

 

Bakan Avcı’nın önergeye verdiği cevap hakkında açıklamalarda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Tekirdağ için verilen her sözün takipçisiyiz. Çeyrek asır sonra nihayet kültür merkezine kavuşuyoruz. 24 sene önce temelleri atılan kültür merkezinin şimdiye kadar tamamlanmamış olması Tekirdağ’a haksızlıktır. Tekirdağ’ın merkez ilçesi ve halkının kültür ve sanat faaliyetlerinden yoksun bırakılması kabul edilecek bir durum değildir. Çorlu'da yapımına 1993 yılında başlanan Kültür Merkezi’nin aradan 17 yıl geçmesi nedeniyle temeli çürüdü.  Dolayısıyla 2008 yılında yıkılarak yeniden yapıldı. Tekirdağ Valiliği İl Kültür Müdürlüğü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletme Genel Müdürlüğü’ne Çorlu Kültür Merkezi’nin Büyükşehir Belediyemizce tamamlanarak İl Milli Eğitim ve İl Kültür Müdürlüğüyle ortak kullanabilmesi için imzalanan protokol 5 aydır onay bekliyor. Tekirdağ en yüksek vergi veren ilk 10 il arasındadır. Buna rağmen karşılığını alamıyor. Üvey evlat muamelesi yapılıyor. 8 yıldır bitmeyen Saray-Kapaklı yolu, 11 yıldır bitmeyen Hayrabolu-Tekirdağ yolu,  24 yıldır yapılmayan kültür merkezi bunun en somut örneğidir” diye konuştu.

 

Marmara Haber