Trakya, turizm noktası olacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Edirne Belediyesi, Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Üniversitesi ortaklığın da hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Trakya Turizm Rotası Proj

GÜNDEM 2.12.2016 21:04:00 0
Trakya, turizm noktası olacak

PROJELER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

 

Tanıtım toplantısına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda Trakya Turizm Rotası Projesi’nin 2016 yılında, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeriBelediyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Üniversiteleri ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği gibi proje ortakları olan kurumlarla hayata geçirildiği belirtildi. Projede Trakya’da yer alan illerde birbirinden bağımsız yürütülen projeleri tek çatı altında toplayarak, Trakya Bölgesi turizm noktalarının ortak tanıtımının yapılması ve bölgenin gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

 

YOK OLMAYA YÜZ TUTMUŞ KÜLTÜREL DEĞERLER YENİDEN CANLANDIRILACAK

 

Trakya Bölgesi’ndeki kurumların bir araya gelerek işbirliği yapmasının amaçlandığı projenin hedefleri ile bölgeye yeni turizm alanlarının kazandırılmasın sağlanacağını kaydeden yetkililer, “Bölgenin; doğası, tarihi, lezzet durakları ve inanç turizmi gibi değerlerinin tespit edilerek, turistik çekicilikleri konusunda halkın bilinçlendirilmesi, yok olmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yeniden canlandırılması, farkındalık yaratılması, bölgenin kara, hava ve su sporlarına uygun mekanlarının belirlenerek; yelken sporları, su altı sporları, sportif olta balıkçılığı, rafting, mağara turizmi, dağcılık, avcılık, yamaç paraşütü vb. doğa sporlarına uygun yerlerin tespit edilmesi, potansiyel yatırımlar için girişimcilere zemin hazırlanması, turizm güzergahlarının rota ve istasyonlarının dinlenme ve ihtiyaç giderme noktalarının haritalarda işaretlenerek bilinirliliğinin arttırılması amaçlanmaktadır. Trakya Bölgesi yerli ve yabancı turistler için turizm noktası haline getirilecektir” dedi.

 

Marmara Haber