Kadir Albayrak 'Vatan Şairi' için mesaj yayınladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 'Vatan ve hürriyet şairi' Namık Kemal'in 128'inci ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.  Kadir Albayrak mesajında

KÜLTÜR SANAT 2.12.2016 10:11:00 0
Kadir Albayrak

Kadir Albayrak, Namık Kemal’in Türk edebiyatın önemli isimlerinden biri olduğunu belirttiği mesajında, “Namık Kemal;  vatan, hürriyet ve millet gibi kutsal kavramları ilk olarak gerçek ve açık bir şekilde eserlerinde işleyerek, toplumumuza yön vermiştir. Tanzimat’tan Cumhuriyet’e kadar Türkiye’nin fikir, siyasi ve sosyal hayatını etkileyen büyük şair, hayatı boyunca savunduğu değerlerin mücadelesini vermiş, kendisinden sonraki nesilleri geniş ölçüde etkilemiştir.” dedi. 

“MODERNLEŞMENİN TEKİRDAĞ’DAN DOĞAN IŞIĞI”

Namık Kemal’in Türk edebiyatında ilklerin öncü olduğunu ve tiyatrodan  gazeteye, şiirden romana, makaleden tarihe her alanda eser verdiğinin altını çizen Albayrak,  Kemal’in birçok edebiyatçının yetişmesinde büyük rol oynamış, modernleşmenin Tekirdağ’dan doğan ışığı olduğunu söyledi.

“SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM”

Başkan Kadir Albayrak, mesajını “Bu duygu ve düşüncelerle, Tekirdağ’ımızın iftiharı, hürriyet sevdalısı Namık Kemal’i vefatının 128. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyorum” sözleri ile bitirdi.