ÇYDD'den İlkokula büyük jest

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gazi Osmanpaşa Şubesi tarafından Kapaklı Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu'nda Atatürk kaidesi ile büstü yaptırıldı. Büst dün düzenlenen törenle aç?

GÜNDEM 28.11.2016 19:10:00 0
ÇYDD

TÖRENE BİRÇOK İSİM KATILDI

 

Kapaklı Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’nda dün saat 11.00’de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğ i GOP Şubesi  tarafından yapılan Atatürk büstünün açılış töreni gerçekleştirildi.  Törene Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu Müdürü Murat Öz, GOP ÇYDD Şube Başkanı Özge Çamcı ile derneği üyeleri, Okul Aile Birliği eski Başkanı Murat Yaşar Esmerışık ile Okul Aile Birliği yeni Başkanı Nurcan Çelik ve okul müdürleri katıldı

 

“ERDEGÜL ÇİFTİNE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

 

Törende Milli Eğitim Müdürü Hasan Nalbant, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma gerçekleştirdi. Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’nun bir özelliği olduğunu belirten Nalbant, “Hanımefendi ve beyefendi olan eşler olarak pazarda kazandıkları alın terlerini biriktirerek yapılan bir okuldur. Küçük ama o zaman ihtiyaca ciddi anlamda cevap veren bir okulumuzdu. Gün geçtikçe büyüyen Kapaklı’da yetersiz ama bizim özümüzde tarihimizde kalbimizde büyük bir yeri var. Biz bu anlamda bu okulu Kapaklı’ya kazandıran çifte şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

“KALP KALBE OLDUĞUMUZ SÜRECE BİZİ KİMSE BÖLEMEZ”

 

Atatürk’e olan minnet borcumuzu her defasında yinelemek durumunda olduğumuzu belirten Hasan Nalbant  “Türkiye Cumhuriyetini kuran ve bizlere emanet eden miras bırakan Ulu önder Atatürk’e minnet borcumuzu bir kez daha yinelemek zorundayız. Eğer o ve silah arkadaşları olmasaydı, istiklal harbi ciddi olarak verilmemiş olsaydı ülkemiz bugün paramparça ve kim bilir kimlerin ellerinde olacaktı. Atatürk’ün her birimizin gönlünde kalbinde ruhunda ve fikrinde apayrı bir yeri var. Bize çağdaş medeniyetin kapılarını açan ve ufkumuzu geliştiren Atatürk’e de bir kez daha minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. O bizim tarihimizde ender yetişmiş simalardan biridir. Gerek komutanlığı askeri dehası gerek fikri gerek siyasi yönüyle mükemmel yetişmiş bir devlet adamı. Aramızdan ayrıldı fakat eserleriyle beraber yaşıyor. Bugün bizi yok etmek isteyen kim varsa dünyada şunu açıklıkla bilmeliler ki biz var olduğumuz sürece bu millet var oldukça bize emanet edilen bu ülkeyi, vatanı, toprakları ve devleti kimseye vermeyeceğiz ve böldürmeyeceğiz. Omuz omuza sırt sırta kalp kalbe fikren bir ve beraber oldukça bizim ülkemize hiç kimsenin değil erişmesi yan bakması dahi mümkün olamayacaktır” diye konuştu.

 

“BÜST ATATÜRK’Ü NESİLDEN NESİLE TAŞIYACAK”

 

Açılış töreninde Milli  Eğitim Müdürü Hasan Nalbant’ın ardından ÇYDD GOP Şube Başkanı Özge Çamcı Konuşma yaptı. Çamcı “Bizimle irtibata geçerek büstün yapılmasına katkı sağlayan Eski Okul Aile Birliği Başkanı Murat Bey’e teşekkür ediyorum. O bize ulaştı ve ihtiyaçları olduğunu bize iletti. Biz de gönüllülerimizle beraber kafa yorduk ve taşın altına elimizi koyarak düşük bütçelerle bu sorunu gidermek için can siperhane çalıştık. Destek olanlara teşekkür ediyorum. Bu topraklar üzerinde özgürce millet olarak yaşıyorsak herkes bunu çok iyi bilmelidir ki bu durum Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Milletleri millet yapan en önemli unsurlar sahip oldukları ortak değerlerdir. Bizim de Türkiye Cumhuriyeti olarak sahip olduğumuz ortak değerimiz Atatürk’tür. Bu ülkeyi savunan en önemli ortak değerdir. Açılışını yaptığımız büst onun fikir ve devrimlerini nesilden nesillere taşımamızı sağlayacak” dedi.

 

İRFAN MANDALI’DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

 

Özge Çamcı’nın ardından törende son sözü Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı aldı. Mandalı konuşmasında, “Bu okul alanını meydana kavuşturalım dedik. Herkesin bildiği en büyük sorunlarından biri de trafik sorunudur. Bu alanı meydana kavuşturmuş olsaydık ona eş değer bir şekilde en az 3 okul yapmış olacaktık ama buna ret cevabı geldi. Müfettiş olumlu rapor yazmıştı ama ret gelmesinin sebebi Milli Eğitim’in bu konularla ilgili ne kadar katı olduğunu biliyoruz. Değişik anlamda kamu alanına ait böyle yerlerde de istişarelerle karşı karşıya kalıyoruz. Emeği geçen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne büstü sağladıkları için teşekkür ediyorum. Artık Atatürk’ü genel anlamda tarif etmeye gerek yok. Eğer biz Atatürk’ü anlayamıyorsak ve biz tarifini hala algılamakta güçlük çekiyorsak demek ki ya bizim annemiz ya babamız değişik isimlerle karşılaşabilirdik. Bize bu coğrafyayı tahsis eden Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”

 

ÖZGE ÇAMCI’YA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Atatürk Büstü Açılış Töreni’nde konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Kapaklı  Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından ÇYDD GOP  Şube Başkanı Özge Çamcı’ya plaket takdim edilmesi, açılış töreni kurdele kesimi ve konuklara ikramlarda bulunulması ile devam etti.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN