Gazeteye polis baskını

Saray'da yayın yapan bir gazetede çalışan kadın muhabirin Cumhuriyet savcılığına yaptığı şikayet üzerine gazeteyi basan polis, iş yerindeki bilgisayarlara el koyunca gazete yayını zora girdi. Şi

GÜNDEM 25.11.2016 21:49:00 0
Gazeteye polis baskını

TEHDİT VE HAKARET İÇERİKLİ MEKTUP GÖNDERDİ

 

Dün Saray’da yaşanan olayda iddiaya göre gazete çalışanı Ş.Ç., işvereni T.S. tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kaldı. Gazete sahibi T.S., tehdit ve hakaret içerikli bir mektup ile birlikte içinde Ş.Ç.’ye ait özel görüntülerin bulunduğu bir CD’yi posta yoluyla S.Ç.’ye gönderdi ve  kadını bu görüntüleri yaymakla tehdit etti. Bunun üzerine Ş.Ç. Saray Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Gazeteci T.S. tarafından gönderildiği idda edilen mektup ve CD’yi inceleyen Cumhuriyet Savcılığı, görüntülerin orjinaline ulaşmak amacıyla Sulh Ceza Hakimliği’nin izni ile T.S.’nin ev ve iş yerinde arama yaptı.

 

BİLGİSAYARLARA EL KONULDU

 

T.S.’nin dün 13.00'da ev ve iş yerinde yapılan aramada suç unsuru olması muhtemel tüm elektronik eşya ve belgelere savcılık tarafından el konuldu. Ayrıca gazete çalışanlarının şaşkın bakışları arasında gazete sayfalarının hazırlandığı bilgisayarlara da polis tarafından el konuldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken akşam saatlerinde gazeteden alınan bilgisayarlar günlük yayınlanan gazetenin yayınını sürdürebilmesi için imzaları alınarak gazete yetkililerine teslim edildi. Saray savcılığınca başlatılan çok yönlü soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ