Edirne'nin gurur günü

Tarihi Kentler Birliği'nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması kapsamında düzenlenen 47 belediyenin katıldığı ve 83 projenin yer aldığÄ

GÜNDEM 17.11.2016 20:48:00 0
Edirne

YARIŞMASINA 47 BELEDİYE KATILDI

 

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2015 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasına 47 belediye katıldı. Yarışmada 45’i uygulama, 38’i proje dalında olmak üzere 83 proje alanlarında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışmaya Selimiye Camii Çevresi Projesi ile Kırkpınar Alanı Kentsel Tasarım Projeleri ile katılan Edirne Belediyesi’nin 2 projesi de jüri üyelerinden en yüksek notu aldı. 83 projenin içinde Edirne Belediyesi’nin 2 projesi de birinciliğe layık görüldü. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen YAPEX Fuarı kapsamında Antalya Expo Center’da gerçekleştirilen ödül töreninde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Üyeleri Hakan Giyik, Yüksel Aksoy, Melek Yürük, Ahmet Karagülle, Ezgi Yetkiner, Ali Yazıcı ve ekibiyle birlikte yer aldı.

 

BU GURUR EDİRNE’NİN

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Başkanlığını yaptığı Tarihi Kentler Birliği’nin ödül töreni büyük ilgi gördü. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ödüllerini Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın elinden aldı.  Edirne’yi geleceğe taşıyacak projelere imza attıklarını ifade ederek, “Bu gurur Edirne’nin” dedi. Tarihi Kentler Birliği’nin önemine değinen Gürkan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a ve birliğin Yüksek Danışma Kurulu’nun başkanlığını yapan ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’e teşekkür etti. 

 

İŞTE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN PROJELER

 

Yarışmada ödül alan belediyeler ve projeler ise şu şekilde: “Edirne Belediyesi Selimiye Camii Çevresi Projesi ile Kırkpınar Alanı Kentsel Tasarım Projeleri ile birinci; Hatay Büyükşehir Belediyesi 5. Mıntıka 1313 ve 1339 Parselleri Restorasyon Projesi ile ikinci; Kastamonu Belediyesi 2. Etap sokak Sağlıklaştırması ve Nasurullah Camii Çevresi Kentsel Tasarımı Projesi ile üçüncü; Melikgazi Belediyesi Arap Ocağı ve İpidai Mektebi Restorasyon Projesi ile dördüncü; Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kent Merkezi Düzenleme ve Tasarım Projesi ile beşinci; Samsun Büyükşehir Belediyesi Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi ile altıncı; Seyhan Belediyesi Av. Turan Arun Sokağı Sağlıklaştırma Projesi ile yedinci; Yüreği Belediyesi Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi ile sekizinci oldu.”

 

Marmara Haber